imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Două povești, două continente, o singură tehnologie: Live Listen de la Apple


În America, un băiat de nouă ani aude din nou, grație unei echipe de doctori de la Stanford și a unei tehnologii de vârf. Pe alt continent, în Australia, o atletă fără vedere se pregătește pentru Jocurile Paralimpice. Ambele povești au în comun tehnologia Apple.

Joshua Gomez a început să surzească la vârstă de trei ani, și numeroasele operații pe care le-a făcut timp de șase ani nu au reușit să îi aducă înapoi auzul. În condițiile în care soluțiile standard nu au reușit să dea rezultate, cazul a ajuns la Centrul pentru copiii cu probleme de auz de la Stanford.

S-a apelat la Cochlear Baha 5, un produs de vârf, dedicat pentru iPhone, și care îi permite copilului să audă clar, cu ambele urechi, pentru prima oară după mult timp.

Diferența dintre soluțiile standard și Cochlear Baha 5 este că aceasta din urmă transmite sunetul la urechea internă prin intermediul oaselor, ocolind astfel celelalte părți ale urechii care nu puteau tolera echipamente uzuale.

Aplicația iPhone permite sunetului să fie reglat în funcție de diverse medii: spre exemplu, separarea vocii într-un mediu zgomotos. Sunetele din iPhone și iPad pot de asemenea să fie transmise direct.

În Australia, Katie Kelly a fost diagnosticată la vârsta de 20 de ani cu sindromul Usher, o boală degenerativă care afectează ochii și urechile. Astăzi, la 41 de ani, speră să prindă un loc în echipa Australiei pentru Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro.

foto: KATIE KELLY
foto: KATIE KELLY

Femeia a lucrat în marketing sportiv timp de 20 de ani și a participat la maratoane și la concursuri Iron Man, dar până acum a fost ceea ce se numește un „luptător de weekend”. Acest lucru s-a schimbat în urmă cu 18 luni, când Kelly a devenit oarbă din punct de vedere legal.

Kelly, care purta proteză auditivă de la vârstă de 5 ani, a încercat să afle dacă poate concura în curse pentru persoane cu vedere redusă. A fost recrutată în echipa de para-triatlon a Australiei și a câștigat în 2015 World Triathlon Grand Final în Chicago.

foto: KATIE KELLY
foto: KATIE KELLY

Pentru a concura la para-triatlon-750 metri înot, 20 kilometri bicicletă și 5 kilometri alergare-aceasta participă împreună cu un ghid, Michellie Jones, ea însăși medaliata olimpică. Cele două concurează în tandem.

Și ea folosește aplicația Live Listen în cele două sau trei antrenamente zilnice pentru a putea să comunice cu cu antrenorul ei.

Când fac sprinturile pe pistă, poate să vorbească cu mine prin telefon și să îmi spuna dacă îndeplinesc baremul

spune Kelly.

sursa: 9to5Mac, Mashable

iPad Pro Vestitorii Primaverii
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!