imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Două clasamente diferite clasează brandul Apple în topul consumatorilor


Apple a recâștigat poziția de „compania favorită a lumii”, după ce anul trecut pierduse locul în fața Google. Clasamentul anual este realizat de FutureBrand pe baza unui sondaj în rândul a 3.000 de consumatori și profesioniști din industrie, care sunt solicitați să clasifice 100 de companii în funcție de mai multe criterii.

Apple are cele mai bune scoruri în ceea ce privește pasiunea și admirația. Scoruri foarte bune sunt obținute de asemenea la autenticitate, individualitate sau inovație.

sursa: FutureBrand
sursa: FutureBrand

CNET notează însă că din clasament lipsește Google. Gigantul IT nu se califică în criteriile de intrare în rândul celor o sută de companii, după reorganizarea operată în companie. Acum, compania mamă Alphabet ocupă locul 21, în condițiile în care este evident că noul brand nu se bucură de tot atâta popularitate ca și Apple.

Indiferent de motive, Apple revine pe locul 1 în fața unor concurenți precum Microsoft sau Samsung. În rândul primelor zece companii mai regăsim nume precum Walt Disney, AbbVie, Facebook, Toyota, Amazon, Celgene sau Gilead Sciences (lista completă mai jos).

  1. Apple
  2. Microsoft
  3. Samsung
  4. Walt Disney
  5. AbbVie
  6. Facebook
  7. Toyota
  8. Amazon
  9. Celgene
  10. Gilead

Întrebați unde văd Apple acum și peste trei ani, peste trei sferturi dintre respondenți au afirmat că Apple are o traiectorie ascendentă și va continua acest traseu. Aproape jumătate spun că ar cumpără produse de la Apple și tot atâția declară că ar lucra pentru companie.

Un alt clasament, realizat de Tenet Partners, arată că Apple rămâne pentru al doilea an consecutiv al cincilea cel mai valoros brand din Statele Unite și primul în rândul companiilor de IT, depășind rivali precum Microsoft, Google și Sony.

Analiză arată că, în ciuda reducerii de vânzări de smartphone-uri iPhone, în aprilie, reputația și awareness-ul Apple au fost susținute de investițiile din China. În urmă cu 5 ani, Apple ocupă locul 44 în acest clasament.

sursa: Tenet
sursa: Tenet

Indexul Tenet Partners U.S. CoreBrand este realizat anual, luând în calcul opinia actorilor pieței.

Apple este depășit în clasamentul general doar de Walt Disney, Bayer, Hershey și Coca-Cola.

sursa: 9to5Mac, AppleInsider

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!