imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Discursul lui Steve Jobs face diferența și la zece ani de la rostirea acestuia


Pasiunea lui Steve Jobs inspiră și la mulți ani după dispariția acestuia. Cleveland Cavaliers a obținut una dintre cele mai puțin probabile victorii în istoria NBA și se pare că Steve Jobs a avut un rol foarte important în asta.

În momentul în care cei din Cleveland pierduseră deja primele două meciuri împotriva celor de la Golden State Warriors, echipa favorită a celor de la Apple, LeBron a trebuit să caute o sursă de inspirație care să-i motiveze pe colegii săi de echipă pentru a nu ceda definitiv în lupta pentru titlu. Se pare că a găsit-o. Înaintea meciului cu numărul trei, și-a adunat colegii de echipă pentru a urmări împreună o parte a discursului pe care Steve Jobs l-a ținut în 2005 la Universitatea Stanford.

steveJobs

LeBron s-a axat mai ales pe partea în care fondatorul Apple vorbea despre faptul că atunci când a optat pentru a urma cursurile de caligrafie nu avea cum să știe care va fi rezultatul urmării acestora. Nu avea de unde să știe că acest lucru va influența interfața și funcționalitatea sistemelor Apple.

“Nu poți face legătura dintre evenimente dacă privești înainte, le poți conecta doar dacă privești în urmă.” spunea Jobs. “De aceea trebuie să ai încredere că evenimentele se vor conecta undeva în viitor. Trebuie să crezi în ceva – în instinctul tău, în destinul tău, în viață, karma, în ceva. Acest mod de a gândi nu m-a dezamăgit niciodată și a făcut diferența în ceea ce mă privește.”

Privind în urmă, se pare că demersul lui LeBron și discursul lui Jobs a avut succes. Cavaliers au câștigat următoarele trei meciuri impunându-se în fața celor de la Golden State Warriors împotriva cărora au pierdut finalele NBA în ultimii câțiva ani.

Puteți viziona întregul discurs al lui Jobs din 2005 mai jos.

sursa: Mashable

iPhone8_finantare
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!