00_new_iphone_design_leaked_cover

Designul noului iPhone a scăpat pe “surse”

#Noutăți
2017. 04. 21.

Este luna aprilie, luna în care designul viitoarelor modele iPhone, sau fotografii ale prototipurilor, se scurg pe surse către presă. Au apărut astfel de fotografii și de această dată, dar nu putem ști cu certitudine dacă iPhone-ul pe care îl vedem pe aceste imagini este cu adevărat și cel care va fi lansat pe piață.

Cu câteva zile în urmă o fotografie, reprezentând teoretic viitorul iPhone, a făcut înconjorul internetului, dar imaginea pare atât de ireală, la prima vedere, că am așteptat puțin înainte de a vorbi despre ea. Cu toate acestea, o altă imagine a design-ului respectiv a apărut, nu cu mult timp în urmă, și ea confirmă ceea ce am văzut în acea imagine anterioară. Iată prima imagine:

Iat-o și pe a doua, dintr-o altă sursă:

Da, pare destul de șocant, mai ales camerele situate pe vertical și gaura din mijlocul spatelui telefonului. Cu poziționarea camerei ne-am putea obișnui, dar nu putem decât să sperăm că gaura de sub sigla Apple nu este un Touch ID, ci un port inteligent sau un încărcător inductiv. Motivul pentru care sperăm să fie ceva de genul ăsta este faptul că nu ar avea sens să pui un cititor de amprente pe spatele telefonului la mijloc. Proporțiile ecranului, văzut din față, par a susține informațiile despre un design fără margini, un ecran OLED și că butonul Home va dispărea. Un alt lucru pe care îl putem vedea în acest design este că spatele va fi realizat din metal.

Un designer a creat și o imagine care să redea cum ar putea arăta produsul final din față și din spate pornind de la aceste fotografii.

Firește, în aceste imagini am putea avea de-a face doar cu un prototip foarte rudimentar și nu cu designul final, dar, bazându-ne pe experiența din anii precedenți, suntem tentați să credem că ceea ce vom vedea în toamnă va semăna destul de mult cu imaginile de mai sus. Fața telefonului pare frumoasă, iar spatele puțin neobișnuit. Nu putem decât spera că Apple a reușit să pună cititorul de amprentă în ecran și că gaura din spate servește unui alt scop. Vom afla în câteva luni.