imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Designer britanic de automobile angajat de Apple


Am vorbit deja de mai multe ori despre speculațiile referitoare la proiectul Apple de a produce o mașină electrică, care se pare că este numit „proiectul Titan” de către cei din interiorul companiei. De data aceasta, o nouă mutare Apple aduce discuția din nou în centrul atenției: potrivit mai multor surse, compania l-ar fi angajat pe Chris Porritt, designer auto britanic care a lucrat la Aston Martin și care în 2013 a devenit vicepreședintele departamentului de inginerie a vehiculelor de la Tesla Motors.

Noile zvonuri apărute în media spun că acesta a fost „recrutat” de Apple pentru a conduce proiectul mașinii electrice al companiei. Cu toate acestea, Tesla a precizat că Porritt a părăsit compania încă din septembrie 2015, ceea ce pune un capăt speculațiilor potrivit cărora Apple l-ar fi „furat” pe acesta. Site-urile Electrek și 9to5Mac au publicat povestea împreună, specificând clar de la început că a trecut o perioadă de timp din momentul în care Porritt a plecat de la Tesla și până când a fost angajat la Apple. Cu toate acestea, multe site-uri au ales să prezinte povestea altfel, sugerând că Apple l-ar fi „luat” pe Porritt direct de la Tesla.

chirs-porritt-tesla

Porritt este unul dintre numeroșii ingineri care au lucrat la Tesla și acum sunt angajați în Cupertino, dar specifică faptul că el este singurul manager senior care au făcut acest salt. Momentul în care Porrit a plecat de la Tesla coincide cu comentariile lui Elon Musk din octombrie când acesta s-a referit la Apple că fiind „Cimitirul Tesla”. Atunci când Tesla l-a angajat pe Porritt, Elon Musk spunea despre noul angajat că:

Oricine conduce o echipă de ingineri trebuie să fie un inginer senzațional și un bun lider. Chris a demonstrat exact acest lucru când era la Aston Martin și a creat One-77, care a fost cea mai bună mașină a acestora.

Porrit a lucrat la toate cele trei automobile majore ale Tesla Motors (modelele S,3 și X).

porritt-aston-martin

Pe lângă timpul petrecut la Aston Martin, el a petrecut 10 ani la Land Rover.

Acum, în timp ce Porritt lucrează în Cupertino, o echipă separată de ingineri Apple lucrează la proiectul din Berlin, potrivit ziarului german Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de The Guardian. Publicația din Germania raportează că echipa este formată din aproximativ 15-20 „gânditori progresiști”, specialiști în „inginerie, software, hardware și vânzări”.

Tot Frankfurter Allgemeine Zeitung menționează că Apple țintește să scoată mașina pentru teste de stradă în 2019 sau 2020, dar versiunea inițială a acesteia nu se va conduce singură.

Conform speculațiilor, este posibil ca mașina electrică de la Appple să fie construită în Europa, cel puțin partial. Frankfurter Allgemeine Zeitung precizează că producătorul austriac Magna se va implica în proiect.

surse: The Guardian, Fool

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!