imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Deschideți Mac-ul cu ajutorul Touch ID-ului?


În mai puțin de o lună va avea loc conferința anuală a dezvoltatorilor Apple, WWDC. Este de așteptat să fie anunțate noutăți cu această ocazie și sunt multe știri mai mult sau mai puțin plauzibile despre ce anume va fi lansat cu ocazia evenimentului.

Una dintre aceste știri este despre implementarea unei soluții care să ne permită deblocarea unui Mac fără utilizarea parolei, pe baza Touch ID-ului cu care ne identificăm acum pe iPhone. Este foarte probabil ca această funcționalitate să fie implementată în noul Mac OS 10.12 și ea va folosi tehnologia Bluetooth LE pentru comunicarea dintre dispozitivul iOS și Mac. De asemenea, ar fi foarte similară cu deja existenta posibilitate ca un iPhone să poată debloca un Apple Watch la care este conectat. Această facilitate, conform celor de la MacRumors, va putea fi folosită și pentru autorizarea de plăți pe Mac, tot pe baza folosirii Touch ID-ului de pe iPhone.

Conceptul nu este nou, el a fost deja implementat de dezvoltatori independenți. Cei de la „Knock Software, Inc” au creat o aplicație denumită Knock, cu ajutorul căreia îți poți debloca Mac-ul de pe iPhone sau Apple Watch, fără ajutorul parolei. Deci tehnologia necesară există deja în Mac OS X și iOS, iar dacă Apple va implementa această funcționalitate, cu siguranță aceasta va fi mai simplă decât ceea ce au realizat acești dezvoltatori.

Mai sunt și alte zvonuri vehiculate în presa de specialitate, cum ar fi implementarea Siri pe Mac, îmbunătățiri la Photos, iTunes, suport pentru Apple Pay în Safari-ul de pe Mac OS X și multe altele, dar, ca de obicei, Apple nu a anunțat nimic oficial, așa că va trebui să așteptăm până pe 13 iunie, când va avea loc WWDC, pentru a vedea dacă vor fi lansate noi sisteme de operare sau ce alte surprize ne mai pregătește compania din Cupertino.

sursa: MacRumors

Beats 30%
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!