imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

De ce uneori ni se solicită să folosim PIN code-ul în loc de Touch ID?


Vi s-a întâmplat uneori dimineața când, cu ochii încă nu foarte deschiși, încercați să deblocați iPhone-ul cu ajutorul amprentei și, cu ochii cârpiți, vedeţi ecranul care vă solicită introducerea PIN code-ului? Un document abia publicat de Apple ne lămurește cu privire la acest subiect.

Problema a fost clarificată de Glenn Fleishman, jurnalist la Macworld, care la început, ca probabil mulți alții dintre noi, a suspectat că ar fi vorba despre un bug, dar recent a descoperit că de fapt este o măsură suplimentară de securitate.

Touch-ID

Ne-am obișnuit deja să nu putem folosi Touch ID-ul, ci să ni se solicite PIN code-ul în unele situații, cum ar fi după restartare sau dacă nu am folosit dispozitivul iOS pentru 48 de ore, atunci când dorim să modificăm diferite opțiuni ale „Touch IS & Passcode” din meniul de setări, după ce s-a solicitat remote să se blocheze dispozitivul cu ajutorul aplicației „Find my iPhone” sau dacă, dintr-un motiv sau altul, am reușit „performanța” ca amprenta să fie citită greșit de cinci ori la rând. În plus față de aceste situații, iată că Apple a introdus noi circumstanțe în care introducerea pass code-ului este obligatorie. Astfel, jurnalistul a identificat în documentul Apple „iOS Security” noi condiții introduse tacit de companie. Este nevoie să folosiți codul de securitate al dispozitivului iOS atunci când nu s-a mai folosit PIN-ul numeric pentru mai mult de șase zile consecutive sau atunci când Touch ID-ul nu a fost folosit în ultimele opt ore. Deci, de fiecare dată când folosiți amprenta pentru deblocarea telefonului se declanșează un cronometru care, în momentul în care sunt depășite cele opt ore fără a folosi Touch ID-ul, blochează accesul la telefon, astfel încât vi se va solicita automat introducerea codului numeric de securitate. Partea neplăcută este faptul că acest lucru este foarte probabil să se întâmple dimineața, pentru cei care au norocul să doarmă peste opt ore.

Este foarte probabil ca Apple să fi introdus aceste condiții suplimentare mai ales în urma situației create ca urmare a conflictului cu FBI-ul după cazul „San Bernardino”. Prin introducerea acestor restricții, Apple întărește puterea măsurilor de criptare și securitate din iOS, foarte greu de ocolit. De asemenea, un factor important este faptul că unii judecători din SUA au obligat inculpații să-și dezvăluie pass code-ul pentru a permite justiției să le analizeze datele de pe dispozitive, deși există o dezbatere despre legalitatea unei astfel de decizii care obligă oamenii să se auto-incrimineze.

sursa: Macworld

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!