imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

De ce sunt produsele Apple grozave? Secretele lui Steve Jobs


Walter Isaacson, autorul biografiei lui Steve Jobs a analizat conceptul de inovație, încercând să explice ce l-a făcut pe Steve Jobs, dar și produsele Apple atât de grozave. Care sunt regulile Apple și cum a ajuns compania să ducă inovația la un nivel atât de înalt?

iPhone-ul, iPod-ul și Mac-ul nu au fost pur și simplu momente de inspirație. Cele mai dorite gadgeturi au fost create sub egida regulilor Apple.

Forbes prezintă, prin viziunea lui Isaacson, Regulile Apple sau așa numitele secrete ale lui Steve Jobs.

Trebuie să existe o simbioză între oameni și mașini

Ceea ce Isaacson a descoperit, analizând întreagă istorie, pornind de la Leonardo da Vinci și continuând cu computerul Watson al IBM, este că suntem cei mai puternici atunci când lucrăm cu mașinile, dar reușim în același timp să ne păstrăm umanitatea.

Acesta este motivul pentru care iPod-urile nu au un buton de oprire-pornire. Ele se opresc ușor și stau pornite până când nu le mai folosim. Produsele Apple sunt proiectate pentru mâinile și degetele omului.

Științele umaniste sunt la fel de importante ca tehnologia

Isaacson și-a amintit că Steve Jobs era interesat de filosofia estică, de artă, design și literatură și consideră că acesta a folosit elemente din fiecare domeniu în crearea noilor produse. Scriitorul crede că Apple nu ar fi reușit să își construiască brandul unic fără influența științelor umaniste.

Găsește și construiește frumusețea lucrurilor

Una dintre principalele reguli Apple este amestecul dintre estetică și inovație.

Computerele Mac și iPod-urile sunt „bijuterii de design”. Jobs și-a dorit ca ele să fie frumoase pentru că frumusețea conta foarte mult pentru el.

Păstrează totul simplu

Produsele Apple sunt cunoscute pentru simplitatea lor. Le pornești și îți poți da seama cum trebuie folosite fără instrucțiuni.

Problemă cu tehnologia din zilele noastre este că “tehnologicii” nu înțeleg relația umană. Tocmai această legătură dintre oameni și mașini trebuie îmbunătățită

notează Isaacson.

Întâlnirile față în față

Potrivit lui Isaacson, atunci când Steve Jobs era la Pixar a căutat un spațiu de birouri cu un atrium imens prin care trebuia să treacă toată lumea. Astfel, trebuia ca ei să se vadă în fiecare zi, neavând posibilitatea de a se duce direct la birourile lor.

Acest lucru este important pentru că deși avem atâtea instrumente- teleconferințe, social media, messenger – colaborarea cu adevărat creativă se realizează atunci când persoanele se află față în față, concluzionează articolul Forbes.

surse: Forbes

AWS3_curele
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!