imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

De ce este bun Magic Mouse 2?


Crezul comun al utilizatorilor Mac este că nu ai nevoie de un mouse alături de Trackpad. Nu putem contrazice total afirmația, dar uneori poți întâmpina situații care încă necesită un mouse, ca să nu mai menționăm că avem și utilizatori iMac. Îți vom arăta de ce ar trebui să folosești un Magic Mouse 2.

Să începem cu o prezentare istorică generală. Când au fost inventate computerele personale nu a fost deloc evident că mouse-ul va deveni dispozitivul pe care îl vom folosi în următoarele decenii pentru a ne controla computerele. A existat posibilitatea ca un dispozitiv să fie montat pe bărbie și pe nas, care să urmeze mișcările capului. Nu credem că ne deranjează că acest lucru nu a devenit adevărat. Mai mult decât atât, dispozitivul a fost numit Bug la început și nu Mouse.

Cea mai mare realizare a dispozitivelor mouse timpurii a fost faptul că o bilă a fost adăugată în partea de jos a dispozitivului în loc de pinioane, fiecare mișcare fiind detectată de două axe în interiorul mouse-ului (probabil nu mai este necesar să menționăm că această descoperire a fost preluată din industria militară). Apple a folosit tehnologia pentru prima dată ăn 1983 la computerul numit Lisa, care arăta cam așa:

De atunci a trecut mult timp. Am avut dispozitive optice și fără fir, iar Apple a pus mai mult accent pe designul ergonomic. Așa am ajuns și la subiectul acestui articol. După multe generații, Magic Mouse  2 a fost introdus pe 13 octombrie 2015. Trebuie să recunoaștem că Apple a incorporat multă tehnologie în minusculul dispozitiv.

Da, știm, cu toții aveți în minte imaginea în care mouse-ul este pe spate pentru încărcare. Da, designul nu e funcțional, dar trebuie să menționăm că în câteva minute se poate încărca pentru nouă ore de funcționare, datorită încărcării rapide. Mergi până la toaletă și când te-ai întors, mouse-ul care se descărcase complet are acum energie pentru o zi întreagă. Dacă îl încarci complet poți uita de încărcare pentru o lună întreagă, astfel încât nu îți vei vedea mouse-ul făcând yoga de multe ori.

În schimb, are un design atât de curat încât este o plăcere să te uiți la Mouse-ul Magic. Plastic alb ergonomic fără butoane vizibile pe partea de sus și aluminiul familiar de la MacBook-uri pe spate. Mai avem nevoie de altceva? Da, desigur – de exemplu gesturile Multi Touch cunoscute de pe Trackpad, pentru că există multe și dintr-acestea. Ai posibilitatea să derulezi, să mărești sau să mergi înainte și înapoi între paginile din Safari cu mișcări ușoare.

Nu putem nega faptul că acest mouse nu este un mouse pentru gameri, care să aibă posibilități nesfârșite de setare. Cu toate acestea, Magic Mouse 2 este unul dintre cele mai frumoase dispozitive din categoria sa; un Mac nu și-ar putea dori să aibă un partener mai bun decât acesta. Singurul lucru de care trebuie să ții cont este că trebuie să ai cel puțin OS X El Capitan instalat pe computer dacă vrei să îl utilizezi.

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!