imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

De ce ar putea fi interesată Apple de achiziția producătorului auto McLaren?


În presa internațională au apărut informații potrivit cărora Apple negociază pentru cumpărarea micului dar foarte prestigiosului producător de mașini McLaren. Informația a fost difuzată de Financial Times și, deși a fost negată de McLaren, experții au început să se întrebe de ce ar putea fi interesat gigantul din Cupertino de celebrul producător britanic de mașini de Formula 1.

Techcrunch notează că, deși McLaren este cunoscut pe plan mondial pentru echipele de Formula 1, compania produce și mașini sport. Foarte scumpe și foarte rapide.

Marque-MP4-23_1

Problema nu este de bani, adaugă site-ul citat, în condițiile în care Apple are în trezorerie peste 200 de miliarde de dolari, cash, iar McLaren este evaluat la o valoare cuprinsă între 1,3 și 2 miliarde de dolari.

Apple, ca de obicei, a refuzat să facă orice comentariu pe marginea subiectului.

Însă, de ce McLaren, care produce circa 3.000 de mașini pe an?

maclaren

Techcrunch crede că a găsit motivul: În urmă cu cinci ani, McLaren a creat o companie – McLaren Applied Technologies (MAT), care a preluat expertiza din competițiile auto și a început să o aplice în alte ramuri industriale.

În acest fel, MAT a reușit să conceapă sisteme mai performante de monitorizare a sănătății, a realizat un sistem de planificare pentru aeroportul britanic Heathrow care reduce întârzierile curselor aeriene, a redus timpul petrecut pentru explorarea petrolieră prin folosirea unor date primare mai bune și a reușit să reducă timpul folosit de companiile farmaceutice pentru testarea medicamentelor.

MAT a creat de asemenea un sistem care colectează date provenite de la jucătorii echipei de rugby a Angliei, în timp real, și cu ajutorul acestora poate determina cât de obosit e un jucător și cât de probabil este să se accidenteze.

Aceeași opinie este împărtășită și de Wired, care arată că, în plus, cele două companii par să se potrivească perfect. McLaren are propria sa figură „Jobs-iană” în persoana CEO-ului Ron Dennis, un om atât de obsedat de detalii încât insistă ca toate capetele șuruburilor din centrul de cercetare să fie amplasate vertical, pentru a nu permite acumularea prafului. Iar temperatura din fiecare cameră a Centrului Tehnologic McLaren dar și din casa sa este reglată la exact 21 de grade Celsius.

The Verge arată că, în plus, McLaren deține o experiență semnificativă în utilizarea unor materiale avansate precum compoziții de carbon, aluminiu și fibre de carbon.

sursa: Techcrunch, Wired, The Verge

MacBook Pro Vestitorii Primaverii
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!