imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum se înlocuiesc pictogramele originale pe macOS


Iată câteva sfaturi de personalizare a sistemului, în cazul în care nu ți-a plăcut niciodată culoarea albastru pentru foldere sau ai găsit o pictogramă mai plăcută.

Unii oameni spun că sistemul Apple nu poate fi ușor personalizat. Astăzi nu există niciun aspect care ne-ar lipsi sau pe care să nu-l putem modifica, la ambele sisteme de operare, dar să nu uităm cât de mult timp nu am putut schimba imaginea de fundal pe iOS. Cu toate acestea, dacă îți place designul coerent poți arunca o privire la modul în care să înlocuiești pictogramele cu un design eclectic, situat între realism și minimalism la nivel de sistem.

Înainte să intrăm în detalii trebuie precizat că programul pe care îl vom prezenta editează fișierele de sistem și va trebui să jonglezi și în locuri mai riscante. Îți recomandăm să faci acest lucru dacă ești mai experimentat cu macOS, iar dacă tocmai ai început să utilizezi laptop-ul, poate e mai bine să aștepți mai mult timp până te obișnuiești cu el. Desigur, ești responsabil pentru laptop-ul propriu: este responsabilitatea ta dacă strici ceva sau nu iese așa cum te-ai așteptat.

Asta e totul despre partea înfricoșătoare, să vedem cum se face. Din fericire, există un program gratuit care face toate treburile murdare pentru tine și suportă de asemenea Sierra. Numele acestui program este LiteIcon, creat de dezvoltatorii care au creat și un alt program foarte util numit AppCleaner. Descarcă și instalează.

După ce ai terminat cu asta, va trebui să decizi dacă vrei să detaliezi pictogramele sau dorești doar să modifici pictogramele aplicațiilor. Va trebui să închizi temporar System Integrity Protection, SIP. Înainte de a face acest lucru, citește instrucțiunile, doar ca să știi ce faci. După ce ai terminat cu asta, continuă cu următorii pași:

● Repornește laptop-ul.

● Imediat după ce se aude un sunet, apasă tastele CMD și R.

● Nu-l lăsa să meargă până la Recovery.

● Selectează Utilities> Terminal din bara de meniu de sus și pornește programul.

● Introdu următoarea comandă:

csrutil disable; reboot

Dacă totul merge bine, laptop-ul va porni din nou, pur și simplu, dar acum vei avea toate privilegiile de a modifica fișierele de sistem.

Pornește programul pe care l-ai descărcat după aceea, iar restul este joacă de copii. Pur și simplu tragi pictogramele selectate în program ( se pare că poate manipula toate formatele de pictograme [png, ICO, ICNS] ), apoi clic pe butonul Apply Changes din partea de jos, repornești sistemul și ai terminat. Atenție la rezoluția potrivită pentru toate display-urile, în special pentru laptop-uri cu Retina Display, iar coșul de gunoi va avea nevoie de o pictogramă atunci când este gol și când este plin.

În cazul pictogramei pentru Calendar, dacă vrei să se schimbe la fel ca pictograma originală, va trebui să preiei controlul. Primul lucru pe care este foarte important să-l faci este să alegi o pictogramă care are două versiuni: o versiune goală și o versiune completă. Va trebui, de asemenea, să utilizezi o pictogramă cu un format ICNS. După ce ai totul urmează acești pași:

● Denumește pictograma goală ca App-empty.icns, pictograma completă App.icns.

● Deschide folderul Applications și caută pictograma Calendar.

● Clic dreapta și apoi Show Package Contents.

● Aici, navighează la Content> subfolderul Resources.

● Caută pictogramele originale care au același nume și creează o copie de rezervă pentru a fi în siguranță.

● După ce ai terminat cu asta, copiază pictogramele pe care le-ai ales în folderul Resources și înlocuiește-le pe cele prezente acolo.

● După aceea, deschide folderul Calendar.docktileplugin din același dosar și du-te la Contents > Resources.

● Aici, trebuie doar să copiezi pictograma aplicației goale și să o înlocuiești pe cea curentă.

● Dacă e totul gata, tastează comanda killall Dock în Terminal și dacă totul a mers bine, vei vedea noua pictogramă, întotdeauna cu data curentă.

Dacă ai terminat cu personalizarea pictogramelor, este timpul să repornești SIP din nou. Mergi în Recovery în același mod în care l-ai deschis ultima oară, deschide Terminal și scrie următoarea comandă:

csrutil enable; reboot

Odată ce repornirea s-a făcut, vei vedea un sistem sigur care utilizează destul de bine noile pictograme pe care tocmai le-ai adăugat. De asemenea, nu uita că unele aplicații reînnoiesc pictogramele originale la actualizări, astfel încât poate fi necesar să repeți acest proces, dacă dorești pictogramele alese înapoi.

iPadFinantare_Aprilie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!