imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum să-ți sincronizezi iPhone-ul și computerul wireless


Acest articol îți va arăta pas cu pas cum să realizezi sincronizarea automată între un dispozitiv cu iOS și un computer (Mac sau Windows).

Există un stereotip conform căruia mutarea muzicii pe telefon prin iTunes este un fel de truc din magia neagră, ieșit din cel mai negru coșmar al utilizatorului. Nu putem să negăm că metoda de a realiza acest lucru nu este simplă pe sistemele Android, unde doar muți fișierele dintr-un director în altul. Totuși, iTunes este un program extrem de complex și surprinzător de prietenos, conceput special pentru a gestiona conținut, chiar dacă durează un pic mai mult până ajungem să ne obișnuim cu el.

Ce vrem să realizăm până la finalul acestui articol: să avem același conținut în librăriile iTunes de pe computer și de pe telefon, și ne vom limita la descrierea acestui aspect, deși acest program este util în foarte multe situații

Sincronizarea Wireless vs. sincronizarea prin cablu

Să începem prin a admite un lucru: sincronizarea wireless este mult mai puțin rapidă comparativ cu cea realizată prin conectarea dipozitivelor cu un cablu. Totuși, rezultatul este același.

Ar trebui să folosim un cablu USB atunci când vrem să sincronizăm rapid, cu telefonul, muzică sau fișiere video. Acest lucru este simplu de realizat: avem nevoie de un cablu, de un iPhone sau iPad, și de un computer care poate fi Mac sau PC. Putem sincroniza o mulțime de tipuri de conținut, nu doar muzică și fișiere video.

Ar trebui să folosim soluția Wi-Fi când dorim să sincronizăm conținutul de pe toate dispozitivele familiei. Aici vă vom da noi o mână de ajutor.

Pentru a realiza acest lucru, avem nevoie de o tabletă / un telefon / un player și de un cablu de date. Deschide calculatorul și asigură-te că router-ul funcționează fără întreruperi.

Dacă folosești deja iTunes în mod regulat, poți da scroll pentru a sări peste partea în care descriem configurarea programului. Dar, dacă utilizezi programul pentru prima dată, ar fi bine să parcurgi instrucțiunile pas cu pas, pentru a fi sigur că vei reuși să instalezi corect programul.

Instalarea și folosirea iTunes

  1. Deschide browserul (din moment ce citești acest articol, ai făcut asta deja), și descarcă cea mai nouă versiune de iTunes.

Mac-urile vin cu iTunes preinstalat, deci poți verifica dacă ai cea mai nouă versiune în felul următor:

   • Deschide iTunes.
   • Selectează iTunes > Check For Updates (Verifică actualizări) în meniul din partea de sus a ferestrei.
   • Instalează cea mai nouă versiune conform ghidului.
   • Odată ce ai parcurs această etapă, treci la următorul paragraf.
  1. Odată ce descărcarea s-a încheiat, dă click pe butonul ”Run”, și așteaptă să înceapă instalarea.
  1. Dă click pe opțiunea ”Next”. Alege dacă vrei să creezi o scurtătură pe desktop, și dacă vrei ca iTunes să fie player-ul default pentru muzică .
  2. Când termini, apasă pe butonul ”Finish”.

Crearea unui ID Apple

  1. Deschide nou instalatul iTunes.
  2. Dă click pe opțiunea ” Account” (cont) din meniul situat în partea de sus a ferestrei.
  1. Alege opțiunea ”Sign in”.
  2. Dacă ai deja un Apple ID, te poți autentifica aici. Iar odată ce ai realizat acest lucru, poți trece la următorul paragraf. Dacă nu ai un cont Apple, alege opțiunea ”Create New Apple ID ” (Creează Nou Cont Apple).
  1. Dă click pe butonul ”Continue” și nu uita să bifezi căsuța prin care specifici că ești de acord cu regulile din documentul cu Termeni și Condiții.
  2. Apoi, dă click pe ”Agree” (De acord).
  3. Introdu adresa de e-mail, o nouă parolă, iar apoi repetă parola.
 1. Setează-ți întrebările care vor asigura securitatea contului, în cazul în care uiți parola.
 2. Introdu data nașterii, iar după ce termini dă click pe butonul ”Continue” pentru a merge la pasul următor.

În acest punct iTunes vă va cere datele financiare pentru facturare. Vei avea nevoie de acest lucru doar dacă în viitor vei dori să cumperi conținut. Dacă nu este cazul, poți trece peste această secțiune fără probleme. (Nu e nevoie să furnizezi aceste informații pentru a-ți sincroniza telefonul)

Autorizarea folosirii datelor

Trebuie să acorzi iTunes permisiunea de a folosi toate datele disponibile (fișiere photo, video, podcast, etc.). Poți face acest lucru cu un singur cont pe până la 5 computere.

  1. Odată ce ai deschis iTunes, caută tab-ul ”Account”(Cont)
  2. Caută opțiunea ”Authorizations” (Autorizări) în listă.
 1. Alege opțiunea “Authorize This Computer” (Autorizează acest computer).
 2. La pasul următor, trebuie să introduci ID-ul tău Apple și parola (dacă te-ai înscris și ești autentificat, acest pas a fost realizat deja).

Realizarea Sincronizării Wi-Fi

  1. Deschide iTunes din meniul Start, de pe desktop sau din bara de tasks, și conectează un dispozitiv cu iOS (iPhone, iPad sau iPod).
  2. Dacă datele dispozitivului nu apar imediat după conectarea acestuia la computer, selectează-l apăsând pe butonul “Device” (Dispozitiv) din colțul din stânga sus. Nu va fi greu de identificat din moment ce trebuie doar să cauți o pictogramă.
  3. Deschide pagina “Summary”, dă scroll în jos, și caută secțiunea “Options”.
  4. Aici, bifează opțiunea care conține următorul text: “Sync with this iPhone / iPad / iPod over Wi-Fi” (“Sincronizează cu acest Phone / iPad / iPod prin Wi-Fi”)
 1. Este, de asemenea, util să bifezi și opțiunea de deasupra (“Automatically sync when this iPhone is connected”/ Sincronizează automat atunci când acest iPhone este conectat), în cazul în care este ceva în neregulă cu rețeaua. Astfel, atunci când îți conectezi device-ul la computer, iTunes va crea imediat o copie a tuturor datelor tale.
 2. Dacă dai click pe una dintre categorii (Music, Films, Photos, etc) în partea stângă a ferestrei , poți specifica mai bine ce trebuie și ce nu trebuie sincronizat prin iTunes. De exemplu, îl poți configura pentru a copia doar muzică. Mai mult, poți specifica doar anumite tipuri de fișiere sau doar anumite albume.
 3. După ce l-ai configurat, singurul lucru care îți rămâne de făcut este să apeși pe butonul “Sync”(Sincronizează) din partea de jos a paginii. Nu vei mai avea nevoie de cablu de date de acum încolo, din moment ce vei avea același conținut pe ambele dispozitive.
iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!