imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Cum să-ți găsești iPhone-ul


Există unele servicii și extensii care sunt ușor de folosit și sunt evidente pentru cei care folosesc dispozitivele iPhone de mult timp, dar ar trebui să ne gândim și la noii veniți. Deci, să vedem ce poți face pentru a-ți proteja dispozitivele prețioase și datele. Aici intervine utilizarea aplicației Find my iPhone.

Oricând se pot întâmpla accidente și îți poți pierde oricând iPhone-ul sau iPad-ul. În acest caz, este bine să știi că există întotdeauna o aplicație pentru așa ceva. Funcția esențială a aplicației Find my iPhone este localizarea tuturor dispozitivelor conectate la contul tău. Utilizează orice dispozitiv Apple (iPhone, Mac, iPad, iPod touch) sau aplicația web pentru a te conecta la contul iCloud și a vedea locația exactă a tuturor dispozitivelor.

Dacă alegi oricare dintre elementele listate și atingi „Actions”, poți alege „Play Sound”. Este o funcție destul de utilă după o noapte lungă de petrecere, când ești sigur că nu ți-ai pierdut telefonul și că ar trebui să fie prin apropiere. Atingând pictograma, dispozitivul va începe să emită un semnal sonor puternic. Dacă e furat, cel puțin poți să-i sperii serios pe cei care l-au luat.

De asemenea, ai posibilitatea să blochezi dispozitivul cu opțiunea “Lock” atunci când ești sigur că a dispărut. După cum spune și denumirea opțiunii, te ajută să blochezi dispozitivul de la distanță. De asemenea, îți permite să trimiți un mesaj sau informații de contact celor care îl au în mână. Dacă ai noroc și ai reușit să-l recuperezi, îl poți debloca cu ușurință cu ajutorul unui cod pe care l-ai introdus la blocare.

Între timp, testând această funcție, am observat un lucru ciudat. Dacă blochezi MacBook-ul de pe iPhone, după ce repornești computerul, colțul din dreapta sus arată că va funcționa pe tastatura U.S. Astfel, acordă atenție fiecărui caracter.

Fii precaut dacă ești dispus să utilizezi pictograma din dreapta. Acesta poate proteja datele de ochii curioși, dar, de asemenea, le poți pierde cu ușurință fără arhive de siguranță. După ce atingi micul coș de gunoi pentru a șterge toate datele cu opțiunea „Erase”, trebuie să introduci codul de acces – sau codul oricărui membru dacă ești în Family Sharing – și dacă telefonul tău este online toate datele vor fi eliminate din acesta. Nu intra în panică dacă se întâmplă să fie offline. Când va intra din nou pe Internet, va fi curățat.

Cu toate acestea, sfatul nostru cel mai important pe această temă este să acorzi atenție dispozitivelor tale și să încerci să nu le pierzi, dar în cazul în care ai probleme acum știi ce să faci.

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!