imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum puteți ține copiii departe de tabletă și telefon vara aceasta


În vremurile noastre aproape toți părinții au o problemă constantă: timpul pe care copiii lor îl petrec pe diverse dispozitive, fie că este vorba de tablete, telefoane sau laptopuri. Cum ar trebui părinții să gestioneze această problemă, ce ar putea aceștia să facă pentru a convinge copiii să se bucure și de lumea dinafara ecranului fără să lase impresia că nu țin cont de dorințele lor?

Lance Ulanoff de la Mashable oferă cititorilor câteva sfaturi care ar trebui urmate după ce pun pentru prima oară în mână copilului un dispozitiv electronic.

Stabilirea regulilor de bază

În momentul în care părintele decide să îi ofere copilului în iPhone sau un iPad de multe ori capitolul „reguli” este ignorat. Chiar dacă există restricții parentale pe aceste dispozitive nu toată lumea le folosește.
Încercați ca la început să lăsați copiii să se joace pe iPhone sau pe iPad cel mult 30 de minute pe zi.

Reciprocitatea

Dacă copilul insistă că ar dori să petreacă o oră în plus pe iPhone/iPad, părintele trebuie să îi spună că este de acord doar dacă petrece același timp citind o carte sau jucându-se afară.

outdoor-games

Stabilirea locului și orei

Dacă doriți să evitați ca copilul dumneavoastră să petreacă foarte mult timp pe smartphone creați „zone și momente sigure” pentru utilizare. Puneți un coșuleț în fața ușii în care toată familia trebuie să își pună dispozitivele când intră în casă. Interziceți telefoanele la masă pentru toată lumea.

ordinateur-apple-ipad

Reconectarea

Atunci când mergeți într-o excursie cu familia evitați să lăsați copiii să petreacă tot drumul uitându-se la ecranele dispozitivelor. Înainte de a va urca în mașină faceți un plan: cât timp ascultați muzica fiecăruia, cât timp petrece fiecare pe smartphone/tabletă etc. Găsiți timp și pentru un joc de familie și pentru admirat priveliștea.

Închiderea dispozitivelor

În timpul verii copiii se află în vacanță și, evident, se vor duce la somn mai târziu. Cel mai probabil își vor lua și telefoanele în pat cu ei pentru că și părinții fac exact același lucru. Cel mai bine ar fi ca atunci când vine ora de culcare telefoanele să stea în coșulețul de la ușă.

sursa: Mashable

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!