barbra-streisand-siri-iphone-7-cover

Cum procedezi când Siri îți pronunță numele greșit și ești Barbra Streisand?

#Noutăți
2016. 08. 24.

Viața este simplă pentru o legendă. Simplă ca un telefon. Barbra Streisand l-a sunat pe șeful Apple, Tim Cook, pentru a-l ruga să corecteze modul în care asistentul virtual de pe iPhone, Siri, îi pronunță numele.

“Pronunța greșit numele meu! (Este) Streisand cu un s moale, ca nisipul pe o plajă, am spus asta în întreagă mea carieră”, a declarat celebra cântăreață, pentru postul american de radio NPR.

Deci, ce am făcut? L-am sunat pe șeful Apple, Tim Cook. Și a fost foarte drăguț să accepte ca Siri să schimbe pronunțarea numelui meu odată cu următorul update din 30 septembrie

a declarat Barbra Streisand.

Theo-Wargo-barbra-streisand

Nemulțumirea vedetei era legată de faptul că Siri îi pronunța numele cu “z”, nu cu “s”.

Știrea ar putea părea un simplu cancan, dar ar putea conține o informație foarte prețioasă: data lansării iOS 10, 30 septembrie, după cum notează The Verge. Iar această dată nu era cunoscută până în prezent.

Dacă informația se adeverește, atunci, comentează The Verge, se poate adăuga pe lunga lista de realizări a vedetei și cea de “sursă Apple”.

În cazul în care întâmpinați o problemă similară și nu sunteți Barbra Streisand, există soluții simple. Când Siri pronunță greșit un nume, utilizatorul trebuie să îi spună asistentului virtual acest lucru (“that’s not how you pronounce that”, “nu așa se pronunță numele meu”) și va fi condus la un meniu în care poate fi personalizată pronunțarea.

Însă această modificare nu va fi valabilă decât pe telefonul dumneavoastră mobil, iar Barbra Streisand se pare că dorea o modificare globală, valabilă pentru toate aparatele iPhone.

În rest, Barbra Streisand efectuează un mare turneu în America de Nord, pentru a-și promova noul său album de duete intitulat “Encore: Movie Partners Sing Broadway”. Printre vedetele cu care cântă se număra Anne Hathaway, Daisey Ridley, Chris Pine, Alec Baldwin, Jamie Foxx, Melissa Mccarthy sau Antonio Banderas.

sursa: The Verge, NPR.org