imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum ar fi dacă ți-ai înlocui computerul cu iPad Pro?


În luna noiembrie a anului trecut Apple lansa iPad Pro, mesajul principal al Apple în acel moment fiind că noul dispozitiv oferă suficientă putere, portabilitate și versatilitate pentru a putea fi folosit ca alternativă a clasicelor computere.

Anul acesta, în luna martie s-a lansat și iPad Pro 9,7 inch care completa paleta. Până la lansarea gamei Pro, tableta era privită doar ca dispozitiv destinat consumului de media, dar poate fi iPad Pro un dispozitiv care să înlocuiască calculatorul? Noul spot de la Apple tocmai asta vrea să ne dovedească. Clipul, denumit “What’s a computer?”, prezintă iPad Pro de 9,7 inch alături de tastatură și Pencil, punctând versatilitatea pe care o oferă soluția Apple.

Atunci când credeai că știi ce este un computer, vezi o tastatură care se poate plia pentru a nu te încurca și un ecran pe care îl poți atinge și chiar scrie pe el.

Asta spune naratorul în timp ce pe ecran vedem tableta, tastatura și Pencil-ul la treabă. Pe lângă avantajul accesoriilor, utilizatorul de iPad Pro beneficiază şi de sistemul de operare iOS. Acesta, odată ajuns la versiunea 9, a dobândit capabilități de multitasking, Slide Over sau picture-in-picture, care ajută foarte mult în situații reale de lucru.

Apple nu este singurul producător de tablete care promovează această idee de tabletă ce înlocuiește calculatorul de muncă: Microsoft și Lenovo au şi ei cam aceeași linie de marketing. Diferența este că Apple nu promovează ideea că poți rula același software pe care l-ai rula pe un computer normal și pe tabletă, ei insistând pe caracteristica versatilă a iPad Pro în comparație cu calculatoarele clasice.

Evident, părerile sunt împărțite, unii utilizatori nefiind de acord cu ideea că iPad Pro poate înlocui încă stația de lucru de la muncă, alții spunând că dimpotrivă acest lucru este posibil – diferențele de opinie pot veni și din faptul că fiecare dintre noi activăm în domenii de activitate diferite. Cert este că, dacă se poate vorbi despre o tabletă pe care să o poți folosi pentru muncă, atunci sigur vorbim despre iPad Pro.

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!