appleJamaica_cover

Cum află jamaicanii mai devreme decât restul muritorilor ce produse intenționează să lanseze Apple?

#Noutăți
2016. 10. 19.

Secretul pe care îl păstrează cu strictețe Apple în ceea ce privește noile sale produse pe care se pregătește să le lanseze este celebru. Și totuși, câțiva oameni din Jamaica ar putea fi printre cei care află primii numele viitoarelor produse.

Așa a procedat Apple pentru Siri, Apple Watch, macOS și alte zeci de produse a căror proprietate intelectuală a fost mai întâi înregistrată în Jamaica, cu luni de zile înainte de depunerea actelor în Statele Unite. La fel procedează și Google, Amazon sau Microsoft, care aleg destinații aflate la mii de kilometri de Silicon Valley și Seattle.

Alte destinații favorizate de giganții IT-ului pentru înregistrarea proprietății intelectuale sunt țări precum Tonga, Islanda, Africa de Sud, Trinidad Tobago. Sau Barbados, Congo, Costa Rica, Bolivia și Camerun.

De acest aspect s-a interesat publicația electronică Quartz, care oferă și răspunsul: aceste țări nu oferă baze de date interogabile de la distanță.

Giganții mondiali ai IT-ului exploatează astfel o prevedere a codului american privind proprietatea intelectuală, potrivit căreia o firmă care ține la discreție își poate înregistra o marcă într-o țară terță. Ulterior, compania are la dispoziție șase luni pentru a înregistra marca și în Statele Unite ale Americii.

Desigur, nici în Jamaica, spre exemplu, înregistrarea unei mărci nu este secretă, dar procedura este mult mai complicată. Pentru a efectua o căutare în baza de date este nevoie că o persoană să dețină o adresă poștală locală pentru a primi răspunsul, iar procedura poate dura până la trei săptămâni.

Marile companii din IT au preferințele lor și iată mai jos un tabel cu țările alese de aceste firme, întocmit de cei de la Quartz:

sursa: Quartz