imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Conferința Apple a fost anunțată pentru 21 martie


Apple a invitat ziariștii la un eveniment în 21 martie, la Cupertino, în plin centru al Silicon Valley. Deși nu s-a anunțat nimic oficial despre subiect – așa cum se întamplă, de altfel, de obicei – experții se așteaptă la noi produse, cele mai multe informații conducând spre un iPhone de dimensiuni mai mici și un nou iPad Pro.

Lăsați-ne să vă ținem la curent

se arată în mesajul enigmatic care însoteste invitația.

iPhone (SE sau 5se) va avea un procesor A9, similar celui instalat pe iPhone 6S, potrivit informațiilor publicate de Bloomberg. 9to5Mac afirmă că telefonul va avea o cameră instalată pe spatele aparatului de 8 megapixeli și una de 1,2 megapixeli pentru partea frontală. Alte surse vorbesc despre o cameră de 12 megapixeli. Experții se așteaptă la un preț comparabil cu cel al modelului 5s.

De asemenea, aparatul ar putea include un senzor de amprente Touch ID și NFC astfel încât va putea fi folosit pentru Apple Pay, scrie The Verge.

ipadprocover_3

Apple ar putea prezenta la această conferință o noua generație iPad 9,7 inch, dar denumirea nu este cunoscută încă (iPad Air 3 sau iPad Pro mini), dar și un eventual update pentru iOS.

Cel mai probabil noul iPad va avea patru difuzoare, RAM suplimentar și o capacitate de stocare de 128GB.

Speranța de a vedea noi produse lansate a generat o apreciere a acțiunilor Apple de 5% în ultimele două săptămâni, pe Wall Street, în condițiile în care investitorii se așteaptă ca un iPhone la un preț mai mic să susțină vânzările în țările în curs de dezvoltare precum China, scrie Reuters, care notează că americanii își schimbă smartphone-urile mai rar, iar producătorii se bazează pe a doua economie mondială pentru creștere.

De notat că această conferință are loc în ajunul unei importante audieri în fața justiției californiene legate de solicitarea autorităților americane de decriptare a unui telefon iPhone care i-a aparținut lui Syed Rizwan Farook, care a ucis 14 oameni la începutul lunii decembrie a anului trecut, în San Bernardino.

Acest dosar a generat o dispută aprinsă în Statele Unite între cei care consideră că utilizatorul unui smartphone trebuie să aibă dreptul de a își păstra informațiile private, prin intermediul criptării, și cei care apreciază că organele statului trebuie să aibă acces la aceste date, în numele luptei împotriva terorismului.

sursa: Bloomberg, The Verge

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!