imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cinci ani de la moartea lui Steve Jobs


Astăzi se împlinesc cinci ani de când moartea lui Steve Jobs șoca lumea. Nu era o surpriză dar totuși a șocat. La un moment dat chiar Tim Cook spunea, ceea ce poate mulți dintre noi gândeam la rândul nostru, “am crezut tot timpul că-și va reveni și vom merge mai departe”.

Pe 5 octombrie 2011, la vârsta de 56 de ani, Steve Jobs pierdea lupta cu cancerul. A lăsat în urma sa o moștenire enormă și într-un fel sau altul ne-a atins viața tuturor. A revoluționat industria PC, smartphone, și pe cea a muzicii și a filmului.

În fiecare an ne amintim de moartea lui și uneori ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi îndrăznit să “gândească altfel”.

Mai jos vă propunem două videoclipuri care poartă amprenta sa. Primul este înregistrarea lansării iPhone în 2007. Probabil mulți ați văzut-o deja, dar merită revăzută, iar pentru cei care au intrat mai de curând în “lumea” Apple este și mai relevantă. Este probabil cea mai reușită prezentare de produs din toate timpurile.

Cel de-al doilea videoclip este mai puțin popular și de aceea l-am și ales. Este un interviu realizat în 1995 de Robert Cringely cu Steve Jobs din care au rămas doar 10 minute, pentru multă vreme celelalte 59 de minute fiind pierdute pur și simplu. Din fericire, au fost găsite și acestea, după mult timp, și au fost publicate în acest videoclip. Interviul era realizat în perioada în care Steve Jobs părăsise Apple și conducea noua sa companie NEXT.

Alte articole despre Steve Jobs pe iMagazin:

Câteva citate memorabile marca Steve Jobs

De ce sunt produsele Apple grozave? Secretele lui Steve Jobs

Discursul lui Steve Jobs face diferența și la zece ani de la rostirea acestuia

iPad Pro Vestitorii Primaverii
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!