imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cerere de ultimă oră înaintată de FBI pentru amânarea procesului cu Apple


După ce Apple a fost în centrul atenției ieri, cu ocazia lansărilor din cadrul evenimentului special desfășurat în Cupertino, astăzi ar fi trebuit să avem noutăți în ceea ce privește procesul Apple vs. FBI. Nu a mai fost cazul, întrucât ultimele audieri programate pentru această zi au fost suspendate, la cererea FBI. Să se fi retras cei de la FBI din cauza fricii de a pierde procesul? Nu este chiar așa de simplu.

Motivația FBI-ului pentru cererea de amânare a audierii până pe 5 aprilie a fost, potrivit unor surse, necesitatea de a investiga o nouă posibilă soluție de a extrage datele din telefonul teroristului de la San Bernardino, fără a mai fi nevoie de ajutorul Apple. Din păcate, în acest moment nu se poate ști dacă această amânare face parte dintr-o strategie a federalilor sau chiar li s-a propus o soluție de decriptare a datelor și au nevoie de timp pentru a o testa. În orice caz, cererea a fost admisă de către judecător.

Ce înseamnă acest lucru? Cel mai corect răspuns în situația actuală ar fi: “nu se știe”. Cei de la FBI au timp până pe 5 aprilie să testeze metoda pe care au invocat-o. Dacă aceasta se va dovedi funcțională, probabil procesul va fi închis, însă mai mult ca sigur că subiectul nu va fi închis definitiv, întrucât Apple va continua să îmbunătățească metodele de securizare a datelor și se va constata la un moment dat că metoda care astăzi ar putea da roade să nu mai funcționeze după următoarea actualizare fie a software-ului, fie a hardware-ului. Dacă soluția pe care vor să o investigheze cei de la FBI nu va funcționa, atunci, cel mai probabil, Biroul Federal va continua lupta cu Apple în tribunal.

Comicul John Oliver a încercat și el, evident în stilul caracteristic, să puncteze miza acestui proces și aș îndrăzni să spun că a surprins destul de bine punctele principale ale acestei dezbateri. Chiar dacă nu sunteți pasionați de subiect, vă recomand să urmăriți episodul de mai jos, mai ales finalul în care Oliver parodiază o ipotetică reclamă Apple.

sursa: The Verge

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!