imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cele mai bune poze realizate cu iPhone ale anului trecut


S-a încheiat cea de-a noua ediție a concursului de fotografie realizată cu iPhone-ul și au fost anunțați câștigătorii celor 19 categorii din cadrul iPhone Photography Awards (IPPAWARDS).

Au fost înregistrate înscrieri din 139 de țări. Condițiile de înscriere în concurs cereau ca fotografia să fie realizată cu un iPhone, iPad sau iPod Touch iar pentru procesarea acestora să fie folosite doar aplicații iOS, folosirea aplicațiilor desktop precum Photoshop-ul nefiind permisă. A fost permisă de asemenea folosirea lentilelor externe (gen Olloclip).

Fotografiile puteau fi înscrise într-un din cele 19 categorii ale concursului: Abstract / Animale / Arhitectură / Copii / Flori / Mâncare / Peisaj / Lifestyle / Natură / Știri – Evenimente / Altele / Panorame / Oameni / Portret / Anotimpuri / Natură Moartă / Apus / Călătorii / Copaci

Fericiții câștigători ai primelor locuri din fiecare categorie au primit fiecare câte o medalie de aur veritabil, iar ocupanții locurilor doi și trei au primit fiecare câte o medalie de paladiu.

Acum haideți să vedem fotografiile care au câștigat marile premii, restul imaginilor premiate putând să le vedeți aici.

Fotograful Anului – Grand Prix
Niu Siyuan | Xinjiang, China
Omul și vulturul | Niu Siyuan | Xinjiang, China

Processed with VSCOcam with a8 preset

Khalkhas cei curajoși și înțelepți trăiesc de-a lungul munților din sudul provinciei Xinjiang și sunt buni parteneri cu vulturii. Ei îi privesc pe aceștia ca pe copiii lor și îi antrenează timp de mulți ani pentru vânătoare. Acest om de 70 de ani este rigid și solemn în fața familiei și a prietenilor, dar atunci când este cu vulturul său iubit, colțurile gurii lui se curbează în sus. Atunci când vulturii ajung la vârsta de împerechere, deși foarte reticent, omul va elibera vulturul înapoi în natură, astfel încât specia să poată prospera. Inima blândă și dragostea deosebită a acestui om sunt ascunse în spatele feței bătute de vreme. Este un om dur, cu o inimă simțitoare.

Abstract – Primul loc
Jiayu Astăzi | Dallas, Texas, Statele Unite ale Americii

005-Jiayu-Ma-Abstract-1st-1

Când am vizitat Fundația Barnes, al cărei sediu a fost construit de Tod Williams + Billie Tsien în Philadelphia, am intrat în holul principal. Spațiul ce are o înălțime dublă face acest lobby foarte deschis și luminos. Când m-am uitat la orizont am văzut cum intra în spațiu acela o lumină superbă reflectată de geometria tavanului.

Animale – Primul loc
Erica Wu | San Francisco, California, Statele Unite ale Americii

011-EricaWu-Animals-1st-1-950x712

Am început să călătoresc în jurul Japoniei în urmă cu 3 ani și i-am vizitat toate cele 47 zone unde i-am descoperit tot felul de locuri pentru animale, inclusiv insulele cu pisici, templele cu pisici, grădinile zoologice și fermele. Fotografia mea am realizat-o în satul cu vulpi Miyagi zao, în timp ce hrăneam vulpile, s-a declanșat o scenă foarte dramatică atunci când toate au început să se uite la mine în același timp, așa că am scos iPhone-ul imediat pentru a captura momentul.

Arhitectura -Primul loc
Jian Wang | Beijing, China

008-Jian-Wang-Architecture-1st-950x633

Fotografia „China Roșie” a fost făcută în Parcul Olimpic Beijing, în fața acestui perete roșu tradițional chinez. Am fost fascinat de efectul vizual creat de lumini și umbre.

Copii – Primul loc
K K | Changsha, China

014-KK-Children-1st-950x713

Fotografia a fost realizată în orașul Harbin, din provincia Heilongjiang din China. Doi copii se jucau cu o sanie artizanală pe înghețat râul Songhua.

Flori – Primul loc
Lone Bjørn | Zurich, Elveția

017-Lone-Bjorn-Flowers-1st-950x950

Această poză a fost realizată într-o zi caldă la sfârșitul lunii mai 2015. În drumul meu spre casă am văzut acest câmp plin de maci de un roșu aprins – luminați din spate de ultimele raze de soare ale zilei. Un final perfect pentru o zi bună.

Produse alimentare – Primul loc
Andrew Montgomery | Hampton Wick, Marea Britanie

020-Andrew-Montgomery-Food-1st-950x950

Imaginea cu rubarbă a fost realizată pe când lucram cu un șef-bucătar, ea avea unele produse depozitate într-o veche debara. Rubarba proaspătă trebuie să fie depozitată în condiții de întuneric altfel acesta își pierde culoarea roșie/roz a tulpinilor și este neobișnuit să le găsești cu frunze pe tulpină. Consider iPhone-ul meu ca un mic caiet de schițe și mi s-au părut frumoase culorile în acea lumină atenuată, astfel a apărut această fotografie.

Peisaj – Primul loc
Vasco Simoes Galhardo | Lisabona, Portugalia

023-Vasco-Galhardo-Simoes-Landscape-1st-950x950

Am realizat această fotografie pe data de 5 ianuarie 2015, când zburam înapoi spre Londra, unde urmam un curs. Ceea ce vedeți în imagine este un pod numit Ponte 25 de Abril (o zi foarte importantă pentru Portugalia). Am fost foarte norocos să surprind acest instantaneu, deoarece 30 de secunde după ce am făcut fotografia pilot schimbat direcția avionului și podul nu s-a mai văzut.

Stilul de viata – Primul loc
Yuki Cheung | Hong Kong, China

026-Yuki-Cheung-Lifestyle-1st-950x713

Eu și un grup de prieteni am fost în Islanda anul trecut, o destinație de vis pentru orice fotograf. A fost uimitor și ne-am bucurat de fiecare moment.

Natura – Primul loc
Wang Junfeng | Shanghai, China

029-Junfeng-Wang-Nature-1st-950x950

În timpul unui apus de soare mă aflam în White Sand National Monument, New Mexico. M-am pierdut, neurmărind traseul, iPhone-ul meu nu avea semnal și singurul lucru pe care l-am putut face pentru o vreme, a fost să merg pe urmele roților și ale altora, acestea au devenit singurul meu ghid pe care mă puteam baza pentru a ieși din acest deșert alb, și să mă ajute în lupta cu propria singurătate și neputință.

Evenimente Noutăți – Primul loc
Loulou d’Aki | Säter, Suedia

032-LouloudAki-News-Events-1st-950x950

Această fotografie a fost realizată în martie 2016, în portul Pireu din Atena, unde erau blocați refugiații sirieni și afgani după închiderea graniței cu Macedonia, și care locuiau în corturi. Era o zi în care bătea un vânt foarte puternic în lagărul aglomerat, iar fetița aceasta din Afganistan se juca singură lângă corturi.

Altele – Primul loc
Kevin Casey | Pemulwuy, Australia

035-Kevin-Casey-Others-1st-950x950

Această fotografie a fost realizată în Botany Bay din Sydney Australia și este unul dintre locurile mele preferate în timpul verii. Am surprins literalmente sute de instantanee ale copiilor din zonă aliniindu-se și sărind, scufundându-se de pe acest perete; „modele” mele niciodată nu mă dezamăgesc.

Panorama – Primul loc
Glenn Homann | Ipswich, Australia

038-Glenn-Homann-Panorama-1st-950x321

Am făcut această fotografie în cea mai rece dimineață a anului. Prognoza meteo spunea că se vor ajunge până la 0 grade Celsius. Orice se putea întâmpla și s-a întâmplat! Fuioare frumoase de ceață s-au ridicat peste pâraie și râuri.

Oameni – Primul loc
Xia Zhenkai
Zhenkai Xia | Guangdong, China

041-Zhenkai-Xia-People-1st-950x713

Filmam o simplă reflexie de lentilă pentru documentarul meu pe malul râului Gange din India, apoi l-am văzut întâmplător pe acest om care se scălda în râu și mi-am folosit imediat telefonul mobil pentru a surprinde acest moment.

Portret – Primul loc
Elaine Taylor | Leeds, Marea Britanie

044-ElaineTaylor-Portrait-1st-950x950

Fiul meu cel mai mare, Charlie, se uita pe fereastra unui tren într-o zi în care călătoream spre Londra pentru week-end. Părea că visează cu ochii deschiși. Am surprins câteva câteva instantanee pe ascuns înainte ca el să observe și să se întoarcă pentru a mă privi direct. Și-a păstrat privirea visătoare doar atât cât să mai surprind acest ultim instantaneu înainte ca momentul să se piardă cu totul.

Anotimpuri – Locul întâi
Tom Valencia | Short Hills, New Jersey, Statele Unite ale Americii

047-Valencia-Tom-Seasons-1st-950x950

Eram în drumul meu spre casă, după câteva ore de filmare afară în timpul Winter Storm Jonas. Întorcându-mă încă o dată pentru a privi în jurul meu, am văzut frumoasă, dar palida imagine a podului Manhattan în depărtare. În timpul unei scurte pauze, am îngenuncheat repede pentru a surprinde imaginea, în același timp un cuplu de apărut în cadru.

Still Life – Primul loc
Wen Qi | Guangdong, China

050-Wen-Qi-Still-Life-1st-950x950

Aceasta fotografie a fost realizată în grădina interioară a casei rudei mele în timpul Anului Nou Chinezesc. Era una dintre rarele după-amiaze liniștite, în comparație cu zilele aglomerate pe care le trăim în Shenzhen, provincia Guangdong. M-am așezat în grădină singur, lumina soarelui care apune se scurgea prin ferestre, împreună cu un scaun gol și a luat naștere un moment liniștit și armonios. Acel moment m-a relaxat total eliberându-mă de toată anxietatea și stresul meu.

Apus de soare – Primul loc
Nicky Ryan | Sydney, Australia

053-Nicky-Ryan-Sunset-1st-950x950

Era sfârșitul verii și se mai răcise, așa că am admirat înotătorii făcându-și turele, eu având nevoie ca apa să aibă aproximativ 40 de grade pentru a intra în ea.

Turism – Primul loc
Fugen Xiao | Guangdong, China

056-Fugen-Xiao-Travel-1st-950x713

Această imagine surprinde un peisaj armonios al unui cuplu care a început să lucreze dimineața devreme, când soarele abia începuse să strălucească deasupra Xiapu-ului în provincia Fujian. M-am concentrat asupra momentului și a poveștii din fața mea.

Copaci – Primul loc
Victor Kintanar | Cebu City, Filipine

059-Victor-Kintanar-Trees-1st-950x950

Această fotografie este o imagine a rădăcinilor unui copac de mere cerate, aflat pe o suprafață liberă aflată în spatele apartamentului meu închiriat în satul Suba din Argao, Cebu, Filipine.

sursa: IPPAWARDS

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!