imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cele mai bune patru screensavere pentru Mac


Dacă vreți ceva util sau frumos ca screensaver, dar ați găsit doar unele nefolositoare până acum, a venit timpul să aflați ce vă interesează! Vă vom prezenta o selecție de screensavere interesante în acest articol.

Screensaverele sunt exemplul tipic de „zilele de demult” ale progreselor informațiilor tehnologice. Nu mulți utilizatori le mai folosesc. Chiar și numele este interesant: de ce ar trebui să ne protejăm monitoarele? Trebuie să ne întoarcem în timpul monitoarelor CRT pentru a găsi răspunsul. Acestea au lucrat cu tuburi catodice și din păcate aveau tendința de a “arde” imaginea în monitor când arătau aceeași imagine pentru o lungă perioadă de timp. Aceasta a fost o problemă mai ales pentru ATM-uri și automatele de bilete, când afișau mesaje de tipul „Vă rugăm să introduceți cardul” putea “arde” cu ușurință pe monitor.

Pentru a se rezolva această problemă, s-au introdus următoarele: dacă nu utilizăm monitorul pentru o lungă perioadă de timp, o mică animație ar trebui să vină apară pe ecran pentru a rezolva întreaga problemă. În aceste zile, un număr foarte mic de utilizarori folosesc monitoare CRT, astfel încât funcția primară a screensaver-ului a dispărut; cu toate acestea, îl puteți folosi în continuare chiar și astăzi din motive estetice, utile sau de altă natură. SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) a folosit această situație la maximum, deoarece a implicat populația sensibilă la aceste lucruri, prin crearea unui software pe care oricine îl poate folosi pentru a intra în program: când laptop-ul comută în modul screensaver, SETI va utiliza resursele acestea pentru căutare.

Puțină istorie Apple: primul computer care activa un timp ajustabil pentru screensaver a fost calculatorul Apple numit Lisa și a fost lansat în 1983.

Haideți să vedem ce opțiuni aveți dacă doriți să aveți un screensaver pe Mac. Iată o listă cu cele patru favorite ale noastre:

Ceasul Padbury

Nu te aștepta la nimic extravagant: acest screensaver este un ceas simplu. Cu toate acestea, măreția constă în simplitatea ei: designul curat armonizează perfect cu macOS. Puteți alege între schemele de culoare în setări (negru pe alb sau alb pe negru), dar programul poate schimba culorile în funcție de momentul zilei. Puteți alege între afișarea de 12 ore și de 24 de ore; puteți și să setați pentru a rula doar pe monitorul principal. Mai mult decât atât, îl puteți utiliza, și ca pe un ceas de noapte: culoarea se poate schimba în nuanțe roșii, care sunt mai bune pentru ochi și nu ar trebui să închideți laptop-ul peste noapte. Nu e nimic altceva de spus despre acest screensaver: ar trebui să-l încercați, dacă doriți, mai ales că se descarcă gratuit de pe pagina dezvoltatorului.

Aerial

Acest screensaver utilizează unele poze uimitoare, de calitate, pe care Apple le-a făcut cu o dronă în orașele mari și sunt puse la dispoziție prin intermediul Apple TV ca un screensaver. Utilizatorii de Mac au început să invidieze screensaver-ul numit Aerial, puțin după ce dezvoltatorii au creat o versiune pentru această platformă. Cele mai frumoase peisaje din Londra, Hong Kong, San Francisco, China, Hawaii, Dubai, Groenlanda, Liwa, Los Angeles și New York City ar putea să apară pe ecrane în timp ce nu suntem la calculator. Mai mult decât atât, există și alte imagini luate din majoritatea orașelor, atât pe timp de zi cat și pe timp de noapte. Puteți alege din aproximativ 50 de videoclipuri.


Programul vă permite să alegeți videoclipurile care vă plac din listă; de asemenea, puteți seta pentru a reda diferite clipuri video pe diferite ecrane, în cazul în care aveți mai multe monitoare conectate la aparat. Este important de remarcat faptul că se bazează masiv pe o conexiune la Internet, din moment ce trage videoclipuri de pe serverele Apple. În schimb vă puteți activa cache pentru Aerial. De asemenea, puteți descărca de la User / Library / Caches / Aerials. În acest caz, va trebui să pierdeți câțiva GB de stocare. Dar la cum arată, merită cu adevărat. De asemenea, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la preț, din moment ce Aerial se descarcă gratuit de pe canalul dezvoltatorului.

Fliqlo

Încă un ceas simplu pentru cei îndrăgostiţi de designul industrial. Fliqlo are setări minialiste: puteţi alege între un format cu 12 ore şi un format cu 24 de ore, dar şi cât de mult din ecran aţi vrea ca ceasul să ocupe. Nu aveţi nevoie de mai mult, numerele gri pe un fundal negru arată grozav aşa. Animaţia s-ar putea să vă amintească de vechile orare: dacă vă plăceau acelea atunci, nu veţi fi dezamăgiţi. Mai ales din moment ce programul poate fi descărcat gratuit de pe site-ul dezvoltatorului.

Saver Screensson

Acest program nu îşi propune să fie altceva decât plăcut din punct de vedere estetic, cum este şi cazul lui Aerial, dar face acest lucru într-un mod absolut perfect. Cei care iubesc culoarea şi forma vor fi entuziasmaţi de Saver Screenson. Puteţi alege dintr-un număr mare de scheme de culori din setări: care conţin pasteluri bine alese. Dacă alegeţi culorile pe care le vreţi, singurul lucru pe care trebuie să îl mai decideţi este din ce direcţie şi cât de rapid ar trebui programul să împingă straturile de culoare unul peste altul, iar fundalul ipotetic poate începe să se mişte. Te poţi rătăci printre culori şi forme. Carduri cu imprimeuri şi culori diferite glisează unul peste celălalt. Straturile acoperite se întrevăd printre crăpături, rezultând un aspect uşor dezordonat, dar plăcut. Nu îl putem descrie mai bine de atât, dacă vă interesează, ar trebui cu siguranţă să îl descărcaţi. Banii nu reprezintă o problemă, din moment ce puteţi descărca Save Screenson gratuit. Cu toate acestea, dacă într-adevăr vă place, ar trebui să donaţi câţiva euro dezvoltatorului, din moment ce sunt bine-meritaţi.

În sfârşit, puţin ajutor pentru cei care nu ştiu să-şi seteze noile lor screensavers. Întotdeauna căutaţi extensia .saver: dacă daţi click de două ori pe fişier, instalarea ar trebui să înceapă imediat. Dacă sistemul nu vă permite acest lucru, puteţi activa această setare în meniul “Safety” din setările sistemului, astfel ca macOS să permită şi programelor care nu au fost descărcate din App Store să fie instalate. Dacă programul este în continuare împiedicat de Gatekeeper, atunci îl puteţi instala dând click dreapta şi selectând apoi opţiunea open.

Apoi, navigaţi până în partea de jos a ecranului până la screensaver-ul ales folosind meniul Settings > Desktop & Screensaver, şi apoi personalizaţi-l apăsând pe “Screen Saver Option…”, şi ca pas final, nu uitaţi să specificaţi după ce interval de inactivitate aţi vrea ca screensaver-ul să apară în colţul din stânga jos al ecranului.

 

Sperăm că toată lumea a găsit un screensaver care să le placă: dacă aveţi un favorit care nu a fost inclus în această listă, nu ezitaţi să îl scrieţi în comentarii, poate va deveni şi favoritul altcuiva.

ASW3_Aprilie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!