imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cel mai recent membru al familiei de portabile marca Apple: MacBook


Născut din întruchiparea filosofiei mobile “mai subțire, mai ușor, mai portabil” și lansat în martie 2015 în cadrul evenimentului Apple, noul Macbook de 12 inci completează linia de device-uri minimaliste a producătorului american. Cu o greutate de aproape un kilogram și dimensiunile cele mai reduse din toată oferta Apple de calculatoare portabile, cu un singur port USB-C și o singură mufă audio jack, el se poziționează mai degrabă alături de iPhone și iPad ca și categorie de produs decât lângă mai tradiționalele laptop-uri Apple din punct de vedere al aspectului și funcționalității, anume Macbook Air și Macbook Pro.

image10 image9

Este evident din momentul în care îl scoți din cutie și îi ridici display-ul că nu s-a făcut rabat de la nimic în ceea ce privește calitatea materialelor. Claviatura iluminată, precum și noile taste cu mecanismul “fluture” fac din procesarea de text o adevărată plăcere, distanța pe care tastele individuale o parcurg fiind mai scurtă și mai exactă, trăsături ce fac din apăsarea neintenționată a două sau mai multe taste deodată o amintire. Display-ul retina impresionează prin exactitatea nuanțelor și detaliilor extrem de fine, vizibile din aproape orice unghi. Marginile au fost micșorate simțitor, astfel încât noul Macbook capătă dimensiuni mai reduse chiar și decât Macbook-ul Air de 11 inci, cu o diagonală a ecranului mai mică. Imediat sub ecranul retina, completând restul corpului din aluminiu, se pot observa alături de grill-ul difuzoarelor stereo, balamalele complet metalice, decizie a producătorului ce elimină complet crăpăturile în structura mecanismului de închidere, atât de obișnuite la alți producători și alte modele.

image1

Logo-ul Apple iluminat dispare, ca și consecință a miniaturizării și designului extrem de compact, făcându-i loc celui translucid și reflectorizant, prezent de câțiva ani pe iPad-uri, iPhone-uri și iPod-uri. Întregul ansamblu capătă grosimea de 13,1 milimetri în cel mai gros punct al său, respectiv locul integrării unicului port USB-C prezent. Capabil de o viteză amețitoare de transfer de date de până la 5 GB/s, noul standard USB dispune de o polivalență uimitoare, făcând posibil traficul concomitent de date, video-audio și de rețea. De asemenea, pe lângă portul USB-C, noul Macbook integrează “sub capotă” cele mai noi tehnologii mobile wireless, precum și noul standard Wi-Fi AC, capabil de transferuri de date de până la 1 GB/s, cât și conectivitatea Bluetooth 4.0 de ultimă generație.

Venind să completeze tastatura iluminată ca metodă de introducere a datelor, noul trackpad ce înglobează tehnologia Force-Touch (prezentă în Apple Watch și în noul iPhone 6s) demonstrează cât de naturală și convingătoare poate fi o apăsare care, practic, nu are loc. Cu un modul integral de sticla, dublat de un motor Force-Touch care, printr-un control superior al duratei și intensității vibrației, dă senzația de netăgăduit a familiarului “click”, noul trackpad aruncă la coșul de gunoi al tehnologiei vechile mentalități și prejudecăți cu privire la cum ar trebui să arate și să se comporte un mecanism de introducere a datelor și de relaționare directă și nemijlocită, om-mașină. Poți pur și simplu să juri că ceva s-a mișcat în componența trackpad-ului atunci când îl apeși cu degetul/ele (noul trackpad beneficiază de tehnologia multi-touch, alături de sistemul de operare El Capitan făcând posibile gesturile cu unul sau mai multe degete precum pinch to zoom, facilități împrumutate de pe iOS și binecunoscute utilizatorilor de iPhone și iPad). De asemenea, noul trackpad prezintă două nivele de apăsare, oarecum asemănătoare cu “peek” și “pop” de pe noul iPhone.

image6

Însă toate acestea ar fi imposibile fără “inima” noului Macbook, procesorul Intel Core M, de 1,1 respectiv 1,2 GHz, care, alături de cei 8 GB de memorie RAM DDR3 ultrarapidă tactată la 1600 Mhz și de spațiul de stocare flash cu interfața PCI Express (cu mult mai rapidă decât vechiul standard SATA) de 256 și 512 GB, creează o experiență de neuitat în utilizarea de zi cu zi. Iar fiindcă procesoarele Intel folosite în noile Macbook-uri sunt adaptate total cerințelor mobile, răcirea se face pasiv, prin radiatoare de dispersie a căldurii precis și atent poziționate, astfel încât singurul sunet în timpul folosirii să fie cel ambiental.

Și pentru că un produs axat pe mobilitate și independența de cabluri trebuia să asigure o durată suficientă de utilizare a bateriei, Apple a inventat o tehnologie ce încă nu există pe piața de larg consum, și anume acumulatorii stratificați; practic, bateria litiu-polimer de 39 de wați a noului Macbook se întinde pe întreaga suprafață disponibilă, în fiecare colț al carcasei, și pe mai multe straturi, pentru a permite o durată de utilizare fără conectarea la o sursă de curent de până la 9 ore.

Atenția și grija Apple pentru mediul înconjurător e evidentă și în construcția noului Macbook, procesul de fabricare neincluzând materiale dăunătoare mediului și cu un grad mic sau chiar egal cu 0 de biodegradabilitate, precum PVC-ul, arsenicul sau mercurul.

image5

Noul Macbook completează iPhone-urile și iPad-urile de ultimă generație printr-o gamă de culori disponibile menite să vină în întâmpinarea și pe gustul oricărui utilizator, indiferent de vârstă: argintiu, auriu și gri spațial sunt finisajele disponibile până acum în configurarea Macbook-ului dorit, fie că veți alege varianta cu 256 GB spațiu de stocare împreună cu procesorul Intel Core M de 1,1 GHz sau cea de 512 GB și procesor Intel Core M de 1,2 GHz.

Indiferent însă de modelul și culoarea alese, dacă este primul dumneavoastră Mac sau ultimul dintr-o lungă “dinastie” de predecesori, dacă îl luați pretutindeni alături de dumneavoastră sau stă cuminte pe noptieră, vă așteptăm într-unul din magazinele noastre sau pe site-ul www.istyle.ro pentru a-i dărui achiziției dumneavoastră atenția pe care o merită. Fie că sunteți interesat de o husă de protecție pentru atunci când plecați la drum, de un hard-case pentru a-l proteja de zgârieturi atunci când stă pe birou ori dacă vă doriți un adaptor HDMI pentru conectarea la un videoproiector de prezentări, la iSTYLE veți găsi o gamă largă de accesorii potrivite fiecărui tip de utilizare, iar consultanții noștri vă stau la dispoziție cu orice sfat ați avea nevoie și cu răspunsuri competente la orice întrebare.

Vă așteptăm cu drag!

iPhone 8 Vestitorii Primaverii
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!