imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Ce se va întâmpla cu Proiectul Titan?


Apple s-a reorientat în ceea ce privește proiectul său din domeniul automobilelor, decizie ce a dus la sute de locuri de muncă desființate și care, în mod evident, impune o nouă direcție, care momentan nu mai include construirea propriei mașini. Ce se va întâmpla, deci, cu proiectul Titan?

Potrivit unor surse, ce au preferat să rămână anonime, ale celor de la Bloomberg, sute de persoane din cele aproximativ 1000 care făceau parte din proiect au fost relocate, concediate sau au plecat din proprie inițiativă. Sursele doresc să rămână anonime deoarece deciziile nu sunt încă făcute publice, mai notează publicația.

Nouă conducere a deja celebrului Proiect Titan se va concentra pe dezvoltarea unui sistem de condus autonom, ceea ce potrivit Bloomberg ar oferi companiei flexibilitatea de a începe un parteneriat cu constructori de automobile existenți sau de a reveni la proiectarea propriului său vehicul în viitor.

Sursele citate de Bloomberg spun că directorii Apple au oferit echipei care lucrează la mașină un termen pentru a demonstra fezabilitatea sistemului. Deadline-ul impus ar fi, potrivit acestora, sfârșitul anului viitor.

Chiar dacă au apărut aceste zvonuri, Tom Neumayr, purtătorul de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze.

Noua modificare, precum și termenul limită vin în urma unor luni de dezacorduri referitoare la strategie, după ce a apărut o lipsă de leadership, dar și provocări la nivelul lanțului de aprovizionare din interiorul laboratoarelor de mașini Apple din Sunnyvale, California, care nu se află departe de sediul din Cupertino.

Pentru o mașină de calitate marca Apple ar putea obține probabil o marjă sănătoasă. Probabil că nu au fost dispuși să facă compromisuri în ceea ce privește aspectele de calitate deoarece acest lucru ar fi putut afecta percepția asupra celorlalte produse.

a explicat Eric Paul Dennis, analist la Center for Automative Research.

Bob Mansfield
Bob Mansfield

Nu este pentru prima dată când apar astfel de probleme în cadrul proiectului Titan. Deja la cârma acestuia s-au perindat deja mai mulți leaderi de proiect. La începutul lui 2016 Steve Zadesky, a părăsit cârma proiectului către Dan Riccio pentru ca la scurt timp Apple să-l reangajeze pe Bob Mansfield pentru a conduce proiectul.

sursa: Bloomberg

iPad Pro Vestitorii Primaverii
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!