imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Ce reprezintă litera „i” aflată în fața numelui produselor Apple?


Cu toții ne-am întrebat la un moment dat ce reprezintă „i”-ul aflat în fața iPhone, iPod, iPad sau iMac. Potrivit lui Steve Jobs „i”-ul vine de la internet, dar poate reprezenta și multe alte lucruri.

2048px-Steve_Jobs_Headshot_2010-CROP

Atunci când a fost lansat primul iMac, în anul 1998, Jobs a spus că au proiectat computerul în așa fel încât „să îndeplinească prima nevoie pe care consumatorii spun că o au atunci când vor să folosească un computer”.

Steve_Jobs_with_the_Apple_iPad_no_logo

Chiar dacă este un Macintosh întreg, cu multe funcții, îl concepem pentru a îndeplini prima nevoie pe care consumatorii spun că o au atunci când vor să folosească un computer, adică să intre pe internet, simplu și rapid

spunea Jobs.

Atunci, în timpul lansării, Steve a arătat un slide cu mai multe cuvinte ce începeau cu litera i: internet, individ, instinct, instruire, informare, inspirație.

„i înseamnă și alte lucruri pentru noi”, spunea Steve Jobs.

Proiectăm acest produs și pentru educație. Ei vor să cumpere aceste produse. Și este ideal pentru o mulțime de lucruri pe care le fac în procesul de instruire.

Apoi, Apple a continuat să pună în fața produselor sale un „i”, chiar dacă era vorba de software ca iWorks, iLife sau de hardware ca iPod.

Renato Mitra/flickr
Renato Mitra/flickr

Interesant de remarcat este că în ultima perioadă Apple pare că încearcă să depășească tradiția literei „i” și să folosească în schimb numele companiei. Acest lucru este evident dacă ne uităm la produse precum Apple TV sau Apple Watch.

sursa: AppleNewscenter, The Sun

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!