iPhone-7-Jet-Black-Home-cover

Ce planuri are Apple pentru butonul Home?

#Noutăți
2016. 10. 17.

iPhone 7 a înlocuit clasicul buton home „care face click” cu unul „fals”, sensibil la apăsare, care funcționează pe bază de feedback taptic.

Butonul home de pe fața iPhone a devenit un simbol al designului smartphone-urilor Apple. Prin introducerea conceptului de buton unic, Apple a revoluționat această industrie, competitorii începând la scurt timp să imite designul iPhone, folosind la rândul lor un singur buton. Simplitatea sa, de altfel caracteristică Apple, dar și flexibilitatea – ce oferea utilizatorilor acces ușor la toate funcționalitățile necesare, l-au transformat ușor într-un simbol al simplității, frumuseții și puterii dispozitivelor Apple.

jobs

Dacă de-a lungul timpului butonul a căpătat noi funcționalități și caracteristici cum ar fi Touch ID sau 3D Touch, introducerea iPhone 7 a adus cu sine nu chiar dispariția totală a butonului, dar transformarea sa. Acesta și-a păstrat forma și încă apare pe panoul frontal al iPhone, dar este doar un element decorativ sau, dacă vreți, doar o indicație a locului unde trebuie să-ți plasezi degetul pentru a-ți fi recunoscută amprenta. Spun „încă apare”, pentru că ne așteptăm cu toții ca următorul model care va fi lansat în 2017 să aducă cu sine dispariția totală a butonului, funcțiile sale de recunoaștere a amprentei etc. urmând să fie îndeplinite de întreg ecranul viitorului model.

Nu ar fi prima dată când Apple introduce pe piață un standard sau un concept pentru ca apoi tot ei să-l înlocuiască cu unul mai nou, mai bun, mai simplu, mai ușor de utilizat.

Dar să revenim la butonul home introdus odată cu noul model iPhone 7: pe forumul MacRumors au fost publicate imagini a ceea ce pare a fi versiunea software a butonului. Aceasta a apărut după ce, din motive neclare, unui utilizator i s-a blocat butonul home după ce acesta își încărcase telefonul. Mesajul de eroare apărut pe ecran a fost

Este posibil ca butonul Home să aibă nevoie de service
Între timp, puteți folosi butonul Home virtual de mai jos.

Și, într-adevăr, în partea de jos a ecranului i-a apărut un buton alb pe care l-a putut folosi, foarte asemănător celui de Assistive Touch.

iphone

Este îngrijorător că au apărut astfel de probleme, deși sunt doar izolate și este neclar care au fost evenimentele care au condus la apariția lor în cazul utilizatorului de mai sus, dar, în același timp, este și plăcut faptul că cei de la Apple au prevăzut astfel de situații și au și integrat soluții pentru ele în iOS.

Din descrierea problemei lăsată de utilizator pe forum reiese faptul că ea ar fi fost generată de funcționarea defectuoasă a motorului taptic.

taptic

Mergând mai departe, au apărut deja speculații că acest buton virtual ar fi un precursor al viitorului buton Home de pe viitorul iPhone 8.

sursa: MacRumors, 9To5Mac