imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Ce ne putem aștepta de la WWDC 2016?


Iată că a sosit și ziua cea mare. Astăzi la ora 20 (ora României), respectiv la ora 10 dimineața pe Coasta de Vest a Statelor Unite, în San Francisco va începe conferința organizată de Apple pentru dezvoltatorii de aplicații, World Wide Developers Conference 2016.

WWDC-16-1
Bill Graham Civic Auditorium | sursa: Cult of Mac

Mai întâi, haideți să amintim câteva detalii despre organizarea acestei conferințe. Spre deosebire de anii trecuți când deschiderea se făcea la Moscone Center, prezentarea de deschidere va avea loc anul acesta în Bill Graham Civic Auditorium. În sala respectivă pot intra până la 7.000 de norocoși care vor participa la prezentarea noilor produse Apple.

Moscone Center | sursa: MacStories
Moscone Center | sursa: MacStories

Fiind vorba de o conferință pentru developeri, este de așteptat să fie anunțate noi produse software: fie noi versiuni de sisteme de operare, ori noi SDK-uri sau detalii despre portarea serviciilor Apple pe noi platforme.

sursa: Andreas Muth
sursa: Andreas Muth
sursa: Andreas Muth
sursa: Andreas Muth
logo-ul Apple de aproape | sursa: MacStories
logo-ul Apple de aproape | sursa: MacStories

Încercăm mai jos să rezumăm câteva dintre zvonurile cele mai frecvente și care par a fi cele mai plauzibile din puzderia de speculații care bântuie internetul în ultimele câteva săptămâni.

Unul dintre ultimele zvonuri apărute este acela cu privire la portarea iMessage pe Android. Acest lucru ar fi oarecum în concordanță și cu portarea altor servicii Apple pe Android (ex. Apple Music), lucru care s-a întâmplat deja.

În interiorul aripii Moscone West | sursa: Andreas Muth
În interiorul aripii Moscone West | sursa: Andreas Muth

După părerea mea însă, pe primul loc într-un clasament al știrilor neconfirmate care ar putea să se concretizeze astăzi este îmbunătățirea Siri, pornind de la mult dorita apariție a asistentului cu inteligență artificială pe Mac-uri, până la oferirea unui SDK Siri pentru dezvoltatori, astfel încât aceștia să poată integra și servicii și dispozitive ale altor producători în platformă.

De asemenea, sunt șanse foarte mari să fie anunțate și noi versiuni ale sistemelor de operare. Astfel, este vehiculată iminenta apariție a iOS 10, Mac os 10.12 și chiar un nou tvOS.

Nu mai este mult și vom afla chiar de la fața locului ce va fi anunțat.

Conferința va putea fi urmărită online aici, iar noi vom reveni cu un rezumat al principalelor știri cât de curând.

ASW3_Aprilie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!