imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Câteva trucuri Earbuds pe care s-ar putea să nu le știi


Chiar dacă sunt multe căști auriculare care au o calitate a sunetului mai bună decât cea a căștilor de la Apple, mulți le preferă pe acestea. Unul dintre motive pentru acest lucru este panoul de control de pe partea dreaptă a acestora, care ne permite controlul telefonului, mai ales în timp ce ascultăm muzică, fără a fi nevoie să-l scoatem din buzunar. Acesta ne oferă foarte multe posibilități și nu mulți știu asta. Câte dintre funcționalitățile acestuia le cunoașteți?

Probabil cele mai cunoscute, în afara modificării volumului, sunt acelea de play/pause, obținute prin apăsarea butonului central. Dacă folosești căștile auriculare în timp ce te sună cineva, nu a durat mult probabil până ți-ai dat seama că poți răspunde apelului cu aceeași apăsare a butonului central și că apăsând o dată mai lung poți respinge apelul. Terminarea apelului o poți face cu aceeași apăsare, o dată, a butonului central. Pe lângă toate astea, micuțul panou mai ascunde multe alte posibilități.

Spre exemplu, poți trece la următoarea melodie, atunci când asculți muzică, prin apăsare de două ori succesiv a butonului central. Pentru a te întoarce la începutul unei melodii apăsă același buton de trei ori succesiv, iar dacă repeți apăsarea de trei ori, iPhone-ul va sări la începutul melodiei precedente. Poți de asemenea să sari înainte într-o melodie, este suficient să apeși butonul central de două ori succesiv, a doua oară ținând apăsat butonul până ajungi la acea parte a melodiei pe care o doreai.

Deci, căștile auriculare sunt foarte utile când asculți muzică sau pentru a gestiona rapid apelurile telefonice, dar ce alte lucruri mai știu? Poți, spre exemplu să vorbești cu asistentul tău personal Siri ținând apăsat butonul central pentru două secunde, bineînțeles dacă ai un dispozitiv compatibil cu Siri. Bine, nu este o funcționalitate foarte utilă pentru telefoanele blocate cu passcode, căci după ce i-ai cerut ceva lui Siri va fi nevoie să scoți telefonul din buzunar și să-l deblochezi pentru ca acesta să-ți poată îndeplini comanda. Pe de altă parte este destul de neplăcut să scoți telefonul, când e foarte frig afară, pentru a vedea cât e ceasul, e mult mai ușor să-l întrebi pe Siri.

Pe lângă toate acestea, Earbuds-urile care vin cu iPhone-ul tău, mai au o funcționalitate foarte importantă. Cei care fac de ceva vreme deja poze cu iPhone-ul probabil o știu deja. Poți folosi butoanele de ajustarea volumului ca declanșator pentru realizarea unei poze. De fapt, poți folosi aceste butoane în mai multe feluri, spre exemplu dacă prelungești cablul căștilor poți declanșa poza de la o distanță mai mare, totul depinde de creativitatea ta. Poți folosi spre exemplu panoul respectiv ca microfon, pe care să-l ascunzi sub gulerul cămășii, pentru o mai bună calitate a sunetului, atunci îți realizezi propriile clipuri acasă. Bineînțeles trebuie să ai grijă când faci asta pentru ca sunetul să nu fie bruiat.

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!