imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Captura ecranului Touch Bar și alte trucuri utile


Apple ne-a oferit opțiunea de a face capturi ale ecranului Touch Bar. Vă vom arăta cum să faceți exact acest lucru mai jos. 

Pe măsură ce timpul trece, începem să ne obișnuim cu Touch Bar și chiar dacă am scris articole peste articole despre aceasta, să facem o captură de ecran nu ne-a trecut prin minte. Nu există nicio nevoie reală pentru acest lucru, dar pot exista totuși momente când ne dorim să facem o captură de ecran și acestui ecran mic. Din moment ce putem face asta, de ce nu?

Cum să faceți o captură de ecran Touch Bar și sa o salvați pe desktop

Pentru a face o captură a ecranului Touch Bar, trebuie să găsiți Shift, Command, tasta 6 și să le apăsați în același timp. Conținutul acestui ecran va apărea pe desktop, iar dacă avem sincronizate anterior Documents și desktop-ul cu iCloud, atunci imaginea va apărea automat și în Cloud. Puteți ajunge imediat la alte dispozitive care sunt autentificate pe același cont iCloud, de exemplu, iPhone, iPad sau iPod Touch.

Cum să faceți o captură de ecran a Touch Bar și să o copiați direct în Clipboard

Aveți posibilitatea să copiați captura de ecran direct în clipboard în loc de a o salva pe desktop. Nu trebuie să faceți nimic altceva decât să țineți apăsat pe combinația de taste Ctrl + Shift + Command + 6. Copierea automată pe clipboard s-a realizat și trebuie doar să o lipiți în altă parte.

Cum se utilizează Universal Clipboard

Dispozitivele macOS Sierra și iOS 10  sunt sincronizate foarte bine, datorită clipboard-ului universal, care îl face să lucreze foarte ușor. În cazul în care utilizați iPhone / iPad / iPod și Mac cu același ID Apple, atunci tot ceea ce copiați de pe un dispozitiv, aveți posibilitatea să lipiți pe altul.

Cum se utilizează:

1. Configurați toate dispozitivele cu același ID Apple.

2. Asigurați-vă că toate dispozitivele au Bluetooth-ul activat.

3. Asigurați-vă că WiFi-ul este activ pe toate dispozitivele.

4. Puneți laptopul și telefonul aproape unul de altul. Nu trebuie să se atingă, dar nu ar trebui nici să fie la o distanță prea mare unul față de celălalt.

5. Copiați o fotografie, un video sau un text simplu.

6. Inserați-l pe dispozitivul țintă.

Dacă, de exemplu, în cazul în care vă jucați Doom pe Touch Bar, cu o singură apăsare a unei combinații de taste puteți arăta fotografia prietenilor de pe telefon. Poate părea un lucru mic, dar este exact motivul pentru care ne place Apple. Este simplu și funcționează bine.

Cu toate acestea, acordați atenție faptului că această funcție nu are timp să aștepte să faceți alte lucruri. Conținutul va sta pe clipboard doar timp de câteva minute, astfel încât această funcție este foarte bună pentru copierea rapidă și apoi lipirea conținutului în altă parte după scurt timp.

Cum se schimbă combinația de taste pentru a face o captură de ecran Touch Bar

Iată soluția dacă credeți că combinația de taste necesară pentru a obține această funcție de copiere pe clipboard este pur și simplu prea mult. Puteți reduce combinația Ctrl + Shift + Command + 6 la 2 taste.

1. Click pe logo-ul Apple din colțul din stânga sus.

2. Selectați meniul „System Preferences”. De asemenea, puteți găsi acest meniu prin intermediul „Task Bar” reprezentat de pictograma unei rotițe zimțate.

3. Căutați funcția „Keyboard” și faceți clic pe ea de două ori.

4. Selectați opțiunea „Comenzi rapide” din opțiunile din partea de sus.

5. Căutați opțiunea „Screenshots” din partea stângă.

6. Aici alegeți combinația pe care doriți să o schimbați. Căutați opțiunea referitoare la Touch Bar.

7. După ce ați făcut click pe acesta, adăugați combinația pe care doriți să o utilizați.

8. Dacă ați făcut asta, verificați dacă funcționează corect.

9. Și ați terminat!

Dacă doriți să resetați combinația de taste din default în viitor, atunci puteți face acest lucru destul de ușor aici, din moment ce trebuie doar să dați click pe butonul „Reset default”. Simplu ca bună ziua.

iPhoneX_finantare_iunie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!