imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Bose SoundLink Mini II


Din anul 1964, când a fost înființată Bose, și până în 2016, muzica s-a tot schimbat. Celebra companie a evoluat continuu pentru a veni în întâmpinarea standardelor din ce în ce mai ridicate ale industriei de profil. Asta înseamnă că fidelitatea sunetului a devenit din ce în ce mai importantă pentru consumator și ne dorim din ce în ce mai mult să se audă tare, dar clar. Acest lucru este în mod particular foarte dificil, dacă ținem cont că principiul pe care funcționează urechea umană a ramas același – bass, medii și înalte.

Pornind de la idea unei simple boxe care să poată fi transportată cu ușurință oriunde, Bose a reușit să scoată una dintre cele mai ”calde” sonorizări pentru un astfel de device portabil.
Cu alte cuvinte, orice gen de muzică ai asculta pe Bose SoundLink Mini II va suna întotdeauna pe gustul tău, fără a mai fi nevoie să folosești egalizatoare separate pentru diferitele stiluri de muzică: rock, clasică, techno, pop sau orice alt gen muzical.

IMG_6956

Design-ul dreptunghiular, minimalist, face ca SoundLink Mini II să se integreze perfect cu familia de produse Apple, mai ales datorită materialului din care sunt alcătuite atât Mac-urile, cât și SoundLink Mini, și anume aluminiul.

Incinta acustică măsoară 5,10 cm înălțime, 18 cm lățime și 5,80 cm adâncime, ceea ce o face foarte ușor portabilă. La acest lucru contribuie bineînțeles și greutatea de doar 670 grame. Astfel, chiar dacă probabil nu va încăpea în cele mai multe dintre buzunare, o poți lua ușor cu tine în orice rucsac sau geantă.

Din punctul de vedere al conecticii, Bose SoundLink Mini II încorporează un port micro USB ce permite încărcarea boxei din orice port USB, indiferent că vorbim de un încărcător de perete, de o baterie externă sau de un laptop. Tot cu ajutorul acestui conector se poate realiza actualizarea software-ului de pe boxă. Acest lucru ne poate ajuta pentru a asigura o compatibilitate cât mai îndelungată cu posibilele actualizări viitoare ale standardului Bluetooth.

Ca ultim conector avem un jack standard de 3,5 mm care ne poate asigura legătura cu unele dispozitive care nu dispun de conectivitate Bluetooth.

Cele cinci butoane dispuse pe partea superioară a carcasei boxei înlesnesc accesul la funcțiile boxei. Avem butoane de On/Off, micșorare sau mărire a volumului, buton de conectare Bluetooth la alt dispozitiv și buton pentru play și pauză. Imediat ce remarci lipsa butonului Aux care asigura schimbarea sursei de semnal îți poți da seama de un lucru extrem de important și anume că la Bose SoundLink Mini II comutarea se realizează automat în momentul în care un dispozitiv este conectat la boxă prin intermediul jack-ului de 3,5 mm.

IMG_6928

La un volum rezonabil, autonomia bateriei ține până la 10 ore, acesta fiind un plus față de modelul anterior, a cărui autonomie era de aproximativ 7-8 ore. Această îmbunătățire a uneia din principalele caracteristici pe care le verificăm la astfel de echipamente portabile nu este deloc de neglijat, mai ales dacă veți folosi boxa în locuri în care nu ai acces la o sursă de energie.

Datorită dock-ului de încărcare poți asculta muzică neîntrerupt, chiar și atunci când boxa este conectată la dock și se încarcă, astfel ea putând fi pregătită de plecare oricând.

IMG_6964

Deși este un dispozitiv portabil, deci poate ne-am aștepta să-l folosim în principal numai în deplasări de tot felul, nu de puține ori vei constata că îl folosești în detrimentul sistemului audio Hi-Fi din casă. Cu timpul, ca și noi, vei deveni aproape nedespărțit de el în orice încăpere ai merge, și asta pentru că este boxa perfectă pentru orice tip de audiție. Raza de acțiune a boxei Bluetooth este una generoasă, de aproximativ 9 m, ceea ce îți permite să asculți muzică fară a fi nevoit să îi schimbi locul prea des, dacă nu este cazul. În plus, Bose SoundLink Mini II este programat să rețină ultimele 6 dispozitive folosite, astfel făcând reconectarea mai ușoară.

Mufa jack, de 3.5 mm, permite conectarea oricărui device de tip mp3 oferind astfel diverse opțiuni de conectare cu boxa, în plus față de Bluetooth.

IMG_6934

În ciuda dimensiunilor reduse, boxa Bose SoundLink Mini II reproduce un bass profund, medii și înalte surprinzătore, iar vocea este redată cât se poate de natural.

Desigur, există alternative pe piață, probabil mai accesibile, dar odată ajunsă în mâinile audiofilului, acesta ar spune că Bose SoundLink Mini II este cea mai bună Boxă Bluetooth portabilă din clasa ei.

IMG_6963

Cei de la Bose au lansat și o serie de accesorii pe măsură:

  • Soft Cover – protejează atât partea de sus și de jos a boxei, cât și lateralele
  • Travel Bag – husă pentru transport
  • Încărcator de mașină
  • Dock pentru încărcare (inclus în pachet)
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!