imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Bose Soundlink Colour


Boxa Bluetooth SoundLink Colour a companiei americane Bose vine să completeze nevoia unui produs de calitate la un preț atractiv din partea gigantului american al sunetului. Design-ul este unul atractiv, în mai multe variante de culoare, gândit în principal ca un produs destinat celor tineri, cu linii mai puțin conservatoare și mai mult copilărești (Foto 1). Siliconul cauciucat de deasupra difuzorului, în care sunt integrate butoanele ce controlează aparatul, vine doar să întărească noțiunea de mai devreme. Pe lângă obișnuitele butoane de on/off și bluetooth, boxa SoundLink Colour mai este dotată cu butoane proprii de volum, precum și un switch dedicat de play/pause (Foto 2). Conectivitatea bluetooth permite conectarea oricărui dispozitiv mobil fabricat în ultimii ani ce beneficiază de bine-cunoscutul standard. Raza de „acțiune” Bluetooth este de aproximativ 10 metri în aer liber, însă noi nu am avut nicio problema în a reda muzică la această distanță, chiar și prin doi pereți de beton, în confortul unui apartament.

image1
Foto 2
Foto 2
Foto 2

Piciorușele de cauciuc ii dau o stabilitate bună pe orice suprafață, fie sticlă,metal sau esența lemnoasă a mobilei. Conturul este rotunjit, astfel încât intră cu ușurință în orice rucsac sau geantă, fara să ocupe mult spațiu și fără sa „agațe” lucrurile din jur (Foto 3). Varinatele de culoare oferite de producator sunt: negru, albastru, roșu, verde „mentă”, și alb. Ca accesorii, menționăm adaptorul de priză și cablul micro-usb de încărcare. Și pentru că tot suntem la acest capitol, durata de viață a bateriei este estimată ca fiind în jur de opt ore, la un nivel mediu de volum al audiției. Noi am încărcat-o complet într-o oră și jumătate, boxa oprindu-se definitiv și refuzând să mai pornească dupa patru zile în care am folosit-o timp de două-trei ore în fiecare zi, la un volum mediu spre ridicat, atingând astfel și chiar depășind estimarea producătorului. Pe lângă portul micro-usb de încărcare, găsim și o intrare audio aux cu slot audio-jack standard de 3.5 mm (Foto 4), util pentru a conecta boxa la un receiver sau player extern.

Foto 3
Foto 3
Foto 4
Foto 4

Conectivitatea bluetooth este însoțită de mesaje vocale ce îți transmit de îndată dacă boxa este conectată la un dispozitiv sau mai multe, enumerându-le pe toate, precum și dacă se află în modul stand-by, în care este pregătită pentru pairing-ul cu un alt dispozitiv. Led-ul de culoare albă ce se găsește în apropierea butoanelor de on/off și bluetooth servește de asemenea ca o notificare asupra stadiului conexiunii; dacă clipește cu intermitență înseamnă că este în stand-by, dacă rămâne aprins înseamnă că boxa este deja conectată la un device. Punctul culminant îl constituie însă sunetul în sine. Cum se aude?! Ei bine, excelent! Un sunet fulminant, degajat și puternic răzbate din difuzorul mignon, cu un bass ce se apropie ca și claritate și control de fratele mai mare din gama de preț, Bose SoundLink Mini 2. Am testat-o cu o varietate de artiști și genuri muzicale, de la rock și hip-hop la muzică simfonică, plasându-se excelent ca tonalitate în oricare dintre ele. Spre exemplu, în piesa „Since I’ve Been Loving You” a celor de la Led Zeppelin, atât chitara lui Jimmy Page, cât și vocea subțire cu note înalte a lui Robert Plant, se completează perfect, fără ca sunetul mai puternic al chitării să eclipseze și să „înece” vocea, lucru care se intamplă cu regularitate în cazul difuzoarelor de mici dimensiuni. O declarație, dacă vreți, a meșteșugului ingineresc de care dau dovadă cei de la Bose. Nu știm cum anume au reușit să fenteze legile fizicii și să „scoată” un astfel de sunet dintr-un dispozitiv de asemenea dimensiuni, însa este clar că au reușit. Noi am fost uimiți, iar senzatia pe care am simțit-o se aseamană perfect cu cea avută în momentul în care am ascultat muzica pe difuzoarele Macbook-ului de 12 inchi al celor de la Apple; pur și simplu nu îți vine să crezi că sunetul vine de la un speaker atât de mic.

Putem menționa ca punct în minus faptul că Bose SoundLink Colour nu funcționează ca speakerphone, din cauza faptului că nu deține un microfon inclus în corpul boxei. Ca atare, nu poate fi folosită pentru a purta o convorbire în timp ce este conectată la iPhone-ul tău. Nu e o omisiune care sa îți strice experiența utilizării ei și cu siguranță nu e o funcție indispensabilă la un difuzor wireless, însă ar fi constituit o adiție binevenită. Concluzionând, putem spune cu tarie că Bose SoundLink Colour se afirmă ca un Best Buy al companiei americane, înglobând calități sonore și de conținut întalnite de obicei la produse mult mai scumpe, are un preț extrem de competitiv și un design ce prin selecția variată de culori, chiar poate fi pe orice gust.

Bose SoundLink Colour poate fi achiziționat din orice magazin iStyle, cât și prin comandă online, pe www.istyle.ro.

iPhone 8 Vestitorii Primaverii
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!