imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

BeoPlay A9


Bang & Olufsen este unul dintre primele nume care-ți vine în minte când te gândești la companiile ce încurajează designul inovator în domeniul produselor electronice. În gama lor de produse regăsim sisteme audio, amplificatoare, televizoare, căști, proiectoare, telefoane mobile, etc., totul de o calitate excepțională. Sunt produse de lux la care mulți doar visează, ele fiind adresate unui public restrâns și bine definit.

Istoria lor începe încă din 1925, când Peter Bang și Svend Olufsen au fondat compania care le poartă numele, toată această afacere pornind în podul casei unde locuiau. În primii 15 ani au produs doar radiouri, ei fiind inventatorii primului stabilizator de curent fără de care radiourile puteau fi folosite doar cu acumulatori.

B&O și-au extins permanent activitatea, începând cu anii ’40 când au trecut la producția de amplificatoare și sisteme audio, continuând în anii ’60 în domeniul televizoarelor, iar din 1992 intrând în zona telefoniei.

Foarte scumpe, dar extrem de performante și cu un aspect venit din viitor, produsele Bang & Olufsen ale anilor ’70, ’80 și ’90 au scris istorie. Interesant la istoria B&O este faptul că firma nu a fost vândută, deși cu siguranță au avut multe ocazii, în momentul de față aparținând în mare parte unui nepot al lui Bang.

Răsfoind printre produsele și istoria B&O realizăm că sunt cu adevărat inovatori, invențiile lor fiind mai puțin copiate de către alte companii de echipamente electronice. Societății daneze îi place să facă lucrurile un pic diferit în departamentul de estetică.

BeoPlay A9 este unul dintre produsele lor exclusiviste. Redă un sunet excepțional, puternic și bine echilibrat fără a distruge mix-urile. Este un sistem muzical elegant ca aspect și superb atunci când vorbim despre calitatea sunetului, capabil de a reda toate dorințele tale muzicale.

Se remarcă prin designul său unic, neașteptat, total diferit față de un sistem tradițional de boxe.

Speakerul are o căptușeală subțire din aluminiu care ajută la stabilizarea performanței basului, în timp ce grătarul difuzorului alungit poate fi îndepărtat și înlocuit cu o varietate de capace colorate care includ variante de culoare precum: negru, roșu, verde, argintiu, etc.

Conectarea se face folosind Airplay, DLNA sau Bluetooth 4.0 și vei deține controlul muzicii în câteva secunde. Conectarea se poate realiza mult mai rapid prin aplicația Bang & Olufsen pentru smartphone și tablete disponibilă gratuit în AppStore.

Carcasa difuzorului măsoară 27,6 inch lățime, 8,4 inch adâncime și 35,8 inch înălțime atunci când picioarele sunt înșurubate, arătând ca o antenă de satelit pe un trepied. Chiar dacă are acest design „unic”, difuzorul este ușor de instalat, configurat și conectat prin portul de conectare ușor accesibil. BeoPlay A9 își va găsi cu siguranță cel mai potrivit loc acasă sau la birou sprijinit fie pe cele 3 piciorușe de lemn (disponibile în 3 variante precum lemn de stejar, fag sau lemn de tec), fie direct pe perete, cu ajutorul suportului.

Pe panoul din spate există o intrare RCA (nu de 3,5mm sau intrare optică), un port pentru conectarea cablului de alimentare, un port USB (pentru setările Wi-Fi în timpul folosirii AirPlay), dar și o conexiune Ethernet. Butoanele de volum și Wi-Fi sunt situate în partea superioară a panoului posterior.

A9 are inclus un cablu de alimentare de 5 metri pentru a oferi o flexibilitate de mișcare în cazul în care nu aveți o priză în apropiere. Amplificatoarele fac parte din clasa D, 2x înalte 80w, 2x medii 80w, 1x woofer 160w. Două tweetere de 0,75 inch, două unități de gamă medie de 3 inch și o unitate de bas de 8 inch transmit sunetul atât de clar. Basul profund este livrat fără distorsiuni chiar și la volum maxim, deoarece sistemul se concentrează în primul rând pe înalte și maxime, fiind suficient pentru a umple o cameră.

boA9_connections

Din partea de jos, subwoofer-ul dedicat dă autoritatea reală a sunetului cu un bas atât de profund, ce oferă astfel un sunet precis și dinamic.

A9 este un sistem clar, luminos, echilibrat de puternic, iar frecvențele înalte dețin scena. Suprafața este convexă, astfel sunetul înclinându-se spre exterior, iar basul este proiectat pe panoul din spate, care dispersează foarte bine sunetul.

Materialele din care este confecționat sistemul sunt unele durabile, cu bun gust și bine puse împreună.

Controlul volumului este ascuns, de-a lungul suprafeței superioare a difuzorului circular. Plasarea mâinii în centru timp de 2 secunde amuțește sistemul, glisând stânga scade volumul, iar spre dreapta se ridică. Comenzile tactile sunt foarte practice pentru utilizare. Nu există niciun buton vizibil pe toată suprafața sistemului. Boxa are un mâner medalion practic, care o face foarte ușor de transportat, așa că nimic nu ne împiedică să o scoatem și afară.

Sistemul este alimentat într-un mod care promite să redefinească melodiile pentru totdeauna, adăugând sigur o notă de stil și clasă sunetului, iar o dată conectat el acoperind orice alt dispozitiv.

Singura remarcă la adresa sistemului A9 ar fi prețul, acesta fiind de 9.899 lei – am putea spune că este unul destul de ridicat în comparație cu cel al unui sistem complet, dar niciunul nu ar arăta la fel de bine ca A9.

Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!