imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

BEOPLAY A1, minunatul difuzor bluetooth


Cel mai nou difuzor bluetooth B&O Play, care combină un design frumos și cea mai bună calitate posibilă a sunetului, a sosit. L-am luat imediat pentru a-l testa.

Am îndrăgit întotdeauna produsele Bang & Olufsen, așa că am fost nerăbdător să pun mâinile pe cea mai noua creație a acestora, difuzorul BeoPlay A1. B&O PLAY este o marcă Bang & Olufsen, difuzoarele BeoPlay fiind acele produse care au prețuri accesibile și pentru muritorii de rând. Obiectul testului nostru este, de asemenea, un produs BeoPlay, asupra căruia ne-am repezit cu toții atunci când un reprezentant B&O PLAY ni l-a arătat ​în urmă cu câteva săptămâni, promițându-ne un exemplar pentru testare cât mai repede posibil.

a1_3

A1 este cel mai frumos difuzor bluetooth pe care am pus vreodată ochii! Dar oare sunetul este de asemenea de înaltă calitate? Ambalajul în sine, este pur și simplu perfect și pe măsură ce scoateți capacul cutiei, veți descoperi în curând că, ei bine, doamnelor și domnilor, avem în mâini un produs premium autentic. Difuzorul este perfect din toate punctele de vedere. Acesta nu este un difuzor înghesuit într-o cutie de plastic, ci o operă de artă, proiectată și produsă frumos. Nu este nici o exagerare, este o operă de artă perfectă chiar și după standardele Apple. Găurile din cupola de aluminiu anodizat au fost realizate cu exact aceeași precizie, ca, de exemplu, cele de pe capacul frontal al PowerMac din în 2003, sau carcasa MacBook Pro. Nu există nimic de criticat, care ar fi putut fi făcut mai bine. A1 este disponibil în culorile argintiu sau verde, iar noi am primit una argintie, ceea ce a fost bine, această culoare potrivindu-se foarte bine cu MacBook Pro-ul. După cum se poate vedea în fotografii, un șnur din piele este trecut prin carcasa difuzorului iar acesta poate fi folosit pentru a-l monta pe perete, sau pentru a-l atârna de o ramură de copac, dar poate la fel de bine să fie înlăturat dacă nu-i găsim nici o utilitate. Acest mic șnur de piele completează puțin, totuși, designul produsului fantastic de altfel.

a1_4

Forma și funcționalitatea în armonie. Grătarul rotunjit din aluminiu este în același timp un element de frumusețe și de rezistență și împreună cu baza din polimer turnat, acesta formează un înveliș protector puternic pentru componentele din interior. Aluminiu rece. Polimer cald. Piele moale. Pur și simplu spus, Beoplay A1 este uimitor la atingere și atunci când îl ții în mână.

a1_5

Greutatea sa ne spune că nu s-a făcut economie de material, dar totuși nu este prea greu. Nu trebuie să ne facem griji despre a lua difuzorul, care cântărește doar 600 grame, în excursii, încape foarte confortabil în valiză alături de șosete. Partea superioară a carcasei de aluminiu se întâlnește la jumătate cu partea inferioară netedă, catifelată din polimer, aici se regăsesc ascunse și comutatorul de pornire / oprire, comutatorul de împerechere Bluetooth, micile lumini LED, microfonul și butoanele de control al volumului. Difuzorul poate fi încărcat printr-un port USB-C, și tot aici regăsim și mufa jack.

Difuzorul poate fi folosit și pentru efectuarea convorbirilor telefonice cu ajutorul microfonului încorporat, dar în opinia mea, A1 nu este potrivit(exclusiv) pentru acest lucru, ci mai degrabă pentru a asculta muzică sau pentru vizionarea clipurilor video. De ce asta? Pentru că sunetul său are o calitate absolut uimitoare!

a1_9

Fiecare zgârietură are o poveste. Rezistent la stropi și la praf, Beoplay A1 este proiectat să reziste la lovituri și zgârieturi protejând în continuare driverele delicate și restul componentelor electronice din interior. Cu cât călătorește mai mult cu tine, cu atât mai multe povești va putea spune.

Împerecherea Bluetooth necesită doar câteva secunde. După ce ținem apăsat butonul BT, telefonul nostru, iPad-ul sau notebook-ul se va conecta la A1 în doar câteva momente și ne putem bucura imediat de muzică, să vizionăm filme, sau să-l folosim ca difuzor.

a1_2

De îndată ce am auzit primele sunete din A1, am știut instantaneu: BeoPlay este victorios în cursa difuzoarelor premium de mici dimensiuni. Același lucru s-a întâmplat, de obicei, în cazul oricărui alt difuzor BeoPlay. Am avut câteva informații despre calitatea sunetului, dar după ce am ajuns în posesia produsului și am auzit primele sunete, acestea au avut calitatea de două ori mai bună decât așteptările inițiale. Este important de remarcat faptul că aceste difuzoare nu pot fi comparate cu un sistem serios Hi-Fi, acestea trebuie să fie întotdeauna evaluate în propria lor categorie. Dar dintre toate micile difuzoare portabile, și putem spune asta fără echivoc, este cel mai bun pe care l-am auzit vreodată. Și da, cel mai frumos, așa cum am spus mai înainte. Deși nu poți spune de suficient de multe ori asta.

Sub carcasa sa micuță, Beoplay A1 are sunet True 360 – astfel încât sunetul se aude foarte bine oriunde ai pus difuzorul. Și, cu o putere de 2×140 W nu va trebui să vă înghesuiți în jurul lui pentru a vă bucura de muzică.

Basul produs de micuțul A1 este mult peste dimensiunile sale, și nu stă rău în nici spectrul înaltelor și mediilor. Asta în cazul în care nu dorim să-l dăm la maxim. Limitările datorate dimensiunilor sale vor apărea cu siguranță la volum maxim – dar A1 nu este, cu siguranță potrivit pentru o petrecere. Pentru asta este A6. La volum normal, utilizat în, să zicem, un birou, acasă, sau într-o cameră de hotel, are o calitate a sunetului perfect echilibrată, în plus, poate servi, de asemenea, ca sursă de muzică de fundal la un picnic.

Am A1, deja de câteva zile, așa că l-am putut testa și acasă. Acasă folosesc în principal iPad-ul, așa că l-am împerecheat cu difuzorul și deși iPad-ul Pro lasă foarte puțin de dorit atunci când vine vorba despre sunet, A1 a adăugat o nouă dimensiune vizionării clipurilor video sau la ascultarea muzicii pe iPad. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că nu a fost nevoie să iau iPad-ul în baie cu mine când ascult podcast-uri, am luat doar A1 cu mine, a pus-o pe mașina de spălat, și am putut asculta chiar cu zgomotele din duș. Difuzorul a fost foarte util și pe terasă, de asemenea – am utilizat-o câteva ore la soare, și nu a fost nevoie să dau la maxim A6 din camera de zi, A1 a fost un substitut foarte bun.

a1_8

Arta de a obține cel mai bun sunet dintr-un produs mic constă în cooperarea între proiectant și tehnician. Cu Beoplay A1 această cooperare a atins noi nivele.

1.Drivere, amplificatoare și difuzoare sunt proiectate și fabricate pentru a asigura cea mai bună performanță din categorie, și să livreze până la 2X140 Watts. Cu o gamă de frecvențe între 60 – 24.000 Hz, Beoplay A1 depășindu-și cu mult dimensiunile sale.

2.Basul este mai puternic decât ți-ai imagina de la ceva atât de mic. Cu ajutorul noului sub-woofer din aluminiu, cu un sistem magnetic puternic, poate oferi o gamă completă cu caracter puternic chiar și la niveluri de joasă frecvență (până la 60 Hz).

BeoPlay ne-a făcut cunoștință cu experiența unui sunet de calitate excelentă pentru cele mai diverse stiluri de muzică, iar A1 cu siguranță nu se încadrează nici-unui stil, a sunat minunat pe orice fel de muzică. Nu am testa-o cu stilul popular house, dar l-am testat cu multă muzică rock, jazz, pop, și nu a fost o experiență obositoare, ceea ce se întâmplă în general cu astfel de difuzoare mici.

a1_6

Deoarece vorbim despre un dispozitiv portabil, autonomia este foarte importantă. BeoPlay ne promite o autonomie de 24 de ore, și putem spune cu siguranță că nu este nici o exagerare. Eu folosesc A1 în fiecare dimineață și seara, și fac asta deja de trei zile și nu a fost nevoie până acum să folosesc firul de alimentare. Ceea ce înseamnă că este posibil să-l împachetezi pentru un weekend lung, sau o excursie, A1 va fi cu siguranță acolo pentru noi în serile din camera de hotel, sau de ce nu toată ziua pe plajă, în timpul unei vacanțe. Vorbind de plaje. A1 este protejat la apă și prin urmare, nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la orice daune cauzate de un val ocazional.

A1 a devenit fără îndoială favoritul meu ca difuzor portabil în timpul celor trei zile de testare. Asta nemaivorbind de faptul că A1 are calități mult peste concurenții săi aflați în această gamă de preț. Astfel, nu se pune problema de a alege A1, datorită carcasei protejate la apă, duratei de funcționare de 24 de ore și a designului minunat, dacă cineva vrea să cumpere un difuzor mic și portabil foarte bun.

BeoPlay A1 este disponibil pentru a-l testa sau a-l cumpăra în magazinele iStyle.

Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!