imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Beolit 15 – Sunet marca Bang & Olufsen


Ritmul vieții crește de la un an la altul, lucru care ne face mai activi, și avem nevoie de libertate, deci: fără fire. Din această frază extragem ritm, activ și fără fire, cuvinte care descriu exact noul sistem audio de la Bang & Olufsen – Beolit 15.

B&O Play este o divizie a deja celebrei companii daneze Bang & Olufsen, dedicată sistemelor audio portabile și căștilor care redau sunetul atât de bine. Această divizie a fost creată special pentru a se ocupa de utilizatorii de rând, descoperind astfel nevoile lor, iar îmbinând calitatea sunetului cu portabilitatea, mulțumește și această nișă, explorată destul de puțin până acum.

În cei 88 de ani de când compania se ocupă să încânte urechile utilizatorilor, B&O a șlefuit suficiente incinte și difuzoare, totul pentru a acumula experiența necesară, și a ne livra calitate la cele mai înalte standarde.

Fără a exagera, Bang & Olufsen este brandul destinat “cunoscătorilor”, a celor care știu ce înseamnă muzica, sunetul, și redarea pieselor la calitate maximă, indiferent de volumul la care sunt ascultate.

Design

Sistemul portabil se bucură de un design semnat Cecilie Manz, care este printre cei mai renumiți designeri de mobilă din Danemarca. Combinația de lemn, cauciuc, metal și piele este realizată excelent, toate suprafețele fiind plăcute la atingere, totul îmbinându-se perfect.
Forma paralelipipedică ajută de asemenea și la rezonanța sunetului, care în final este cea mai importantă, reușind să redea sunetul circular 360 grade.

Cureaua de piele ne anunță că este un sistem audio portabil, cu acumulator. În ciuda greutății de 2.7 kg, este suficient de portabil și ușor de transportat.

Minimalist sună bine, mai ales în era în care totul devine din ce în ce mai complicat. Cele mai de succes companii mizează pe lucruri simple, care ne ușurează viața, deci Bang & Olufsen nu poate da greș cu un asemenea design.

Caracteristici

Specificațiile sună la fel de bine ca și sistemul Beolit 15 pentru că este susținut de două amplificatoare cu o putere maximă de 240 watt, putere livrată către un woofer de 5.5 inch care este ajutat de două membrane pasive și de cele 3 difuzoare medii-înalte de 37 mm, două fiind poziționate în muchiile părții frontale în unghi de 45 de grade și înclinate la 15, iar cel de-al treilea se află în partea din spate.

Beolit-15-4

Dimensiunile prezintă o incinta compactă, având doar 23 cm lungime, 18.9 cm lățime și o înălțime de 13.5 cm, proporționând în așa fel sistemul audio încât să ofere cel mai bun sunet care poate încape în 2.7 kg de bass, medii și înalte.

Conectivitate

Conexiunea se poate face prin Bluetooth 4.0, cu suport pentru codec AptX, codec care crește calitatea sunetului, suplinind nevoia de Airplay și Wi-Fi. Prin bluetooth se pot conecta două device-uri în același timp și sistemul reține până la opt useri, astfel încât toți membrii familiei să poată avea acces simplu și rapid pentru a asculta melodiile preferate, sau pentru a reda sunetul videoclipurilor și filmelor preferate prin Beolit 15.

De asemenea se poate crea și o legătura prin cablu, având suport auxiliar cu mufa Jack de 3.5 mm.

Descriere

În partea de sus regăsim patru butoane: on/off, bluetooth, celelalte două controlând volumul. Toate acestea se pot accesa direct din aplicația instalată pe smartphone.

Beolit-15-1

Întreaga “mansardă” a sistemului este dintr-un cauciuc antiaderent și prezintă o margine pentru a ne fixa telefonul, asta pentru acele momente în care vibrațiile îl fac să “danseze”.

În partea din spate regăsim o clapetă, care ne permite să introducem cablul de încărcare pe tot parcursul utilizării pe acumulator. Acumulator care ne permite să ascultăm muzica preferată până la 24 de ore la nivel moderat. Tot aici regăsim intrarea auxiliară de 3.5 mm și o mufă USB care ne permite să ne încărcăm smartphone-ul.

Beolit-15-5

Putem opta pentru una dintre cele patru culori disponibile: natural, polar blue, shaded rosa și natural champagne, iar în ceea ce privește cureaua de piele, aceasta poate fi argintie, maro sau neagră.

Beolit-15-2

În cazul în care nu ne putem hotărî ce culoare ne place mai mult, putem alege două sisteme Beolit 15 și să le conectăm într-un sistem stereo. Această funcție nu cred că ar trebui să lipsească niciunui sistem audio bluetooth!

Beolit-15-3

Aplicaţie

Aplicația Beoplay App, este disponibilă gratuit în AppStore și este capabilă să conecteze două sisteme BeoPlay stereo. De asemenea dispune și de un egalizator de sunet presetat, dar utilizatorul se poate juca manual între cele 4 moduri disponibile grație Tonetouch.

Sunetul

Puternic. Bun în partea din spate, excelent în partea frontală. Basul este profund, incinta având suficientă rezonanță datorită formei paralelipipedice. Sunet 360 de grade, alt lucru pe care toate sistemele audio portabile ar trebui să îl aibă, grație acestui lucru putem poziționa sistemul în centru grupului și întreaga încăpere se umple cu acorduri pe o suprafață circulară mare.

În pachet găsim sistemul audio cu mânerul din piele naturală deja montat, împreună cu un set de cabluri de încărcare, trei la număr, pentru orice tip de priză, din orice colț al lumii.

Beolit-15-6

Plusuri: sunet puternic, conectare stereo între 2 sisteme Beolit 15 și autonomie excelentă de 24 ore. Design minimalist, simplu și util realizat cu ajutorul unor materiale de calitate, plăcute la atingere. Se pretează oricărui mediu, fie că dorim să ascultăm piesele preferate în living, dormitor, pe terasă, lângă piscină, sau de ce nu, la un picnic.

Minusuri: lipsa unui indicator al bateriei și poate bass prea puternic pentru unele gusturi, deși se poate regla din aplicația BeoPlay prin Tonetouch așa cum ne dorim.

Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!