imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Beats by Dr. Dre Solo 2


Odată cu achiziția companiei Beats de către Apple au fost lansate și căștile audio Beats Solo 2, succesorul unora dintre cele mai populare căști din lume și anume Beats Solo HD.

Acestea vin la pachet cu un cablu audio jack cu o lungime de 1.4m numit Beats Remote Talk Audio Cable care poate fi desprins de căști, un săculeț din burete și material textil în care se poate transporta cu ușurință și în siguranță caștile, acestea fiind pliabile.

beats1

Cablul audio Remote Talk Audio cable are următoarele funcții:

Volum:
– pentru a crește volumul apeși pe butonul de sus
– pentru a scădea volumul apeși pe butonul de jos

Apeluri:
– pentru a răspunde apeși odată pe butonul din mijloc
– pentru a încheia apelul apeși odată pe butonul din mijloc
– pentru a refuza un apel apeși 2 secunde pe butonul din mijloc (vei fi înștiințat prin 2 beep-uri că apelul a fost refuzat)

Media:
– pentru a reda o melodie sau a pune pauză se apasă pe butonul din mijloc
– pentru a sări peste o melodie se apasă de 2 ori pe butonul din mijloc
– pentru a reveni la o melodie se apasă de 3 ori pe butonul din mijloc

Plasticul folosit la producerea căștilor le fac să pară un pic prea ieftine, dar tot acest lucru le face foarte ușoare și portabile. Beats a prioritizat versatilitatea și ergonomia lăsând culorile și designul să vorbească de la sine. Acestea se aseamănă ca design cu modelul Studio, putând spune că este fratele mai mic al acestora.

solo2-family-shot_art

Designul căștilor poate atrage o varietate mare de cumpărători, de la copii la oameni în vârstă. Pentru cei mai tineri sau cei exuberanți Beats Solo 2 vine într-o varietate de culori aprinse, dar și clasicul negru cu roșu sau cele albe.

Ce este foarte important la ele este faptul că nu sunt foarte mari și grosolane încât să iasă foarte tare în evidență și vei atrage priviri doar datorită brand-ului și design-ului.

Căștile sunt foarte confortabile, permițându-ți să le porți toată ziua fără probleme.

beats2

Beats a depus foarte mari eforturi să iasă cât mai versatile posibil, combo-ul dintre cauciucul din interior, greutatea de doar 200g și sistemul de fixare pe cap, permițându-ți să le porți atunci când alergi fără ca acestea să îți alunece de pe cap. Sistemul de ajustare pe cap este metalic, dar acest lucru nu afectează flexibilitatea căștilor acestea putând fi ajustate pentru orice dimensiune. Balamalele folosite pentru plierea căștilor sunt la fel metalice și foarte rezistente. Nu există șuruburi metalice vizibile, ceea ce este un mare avantaj din punct de vedere al design-ului.

Dacă preferi să ai căștile curate atunci când ieși în public cu ele am o veste mai puțin bună pentru tine. Pe materialul lucios rămân amprentele degetelor. Pe căștile negre nu se cunoaște foarte mult, dar pe celelalte culori vor acestea se vor vedea. De aceea, pentru cei care țin să aibă căștile impecabile tot timpul, recomand o laveta care să vă ajute să le curățați.

Din punct de vedere al sunetului acestea se aud foarte bine, în special pe partea de joase, bass-ul fiind foarte bine evidențiat. Beats susține că aceste căști au o acustica upgradată și îmbunătățită. Căștile nu sunt chiar Hi-Fi dar sunetul emis de ele se aude foarte bine 3D Surround. Tot ei susțin că s-au concentrat mai mult pe claritate. Bass-ul este mult mai controlat și nu cauzează un sunet tulbure. Sunetul este cu siguranță lustruit fără a sacrifica prea mult bass. Ce este mai important, legat de sunet, este că la aceste căști tampoanele vin foarte bine fixate pe urechi, fiind printre cele mai bune izolatoare de sunet intern din clasa lor. Acesta este un mare atu al caștilor de genul acesta, nu toate reușind să izoleze sunetul ce se aude din caști de sunetul extern. Există și un dezavantaj în faptul că tampoanele stau strânse pe urechi, deoarece nu toată lumea preferă lucrul acesta, în special celor care poartă ochelari putându-le cauza un disconfort după un anumit timp.

Bass-ul oferit de caști a fost o rampă de lansare pentru Beats și este un atu al acestora în continuare. Aceștia au lucrat să perfecționeze sunetul oferit de căștile produse de ei și pot spune că Solo 2 se aud chiar foarte bine comparativ cu alte căști din clasa lor. Efectul bass-ului oferit de Solo 2 este comparativ cu subwooferul unui home cinema. Acest lucru poate fi și un dezavantaj pentru cei ce asculta muzica rock, de exemplu, deoarece muzica rock nu se bazează foarte mult pe sunetele joase. Nu pot spune despre Solo 2 că se aud rău pe partea de sunete înalte, dar comparativ cu sunetele joase și înalte, cele medii au o textură foarte slabă. Acest lucru se evidențiază în special pe melodiile vocale. Căștile Beats sunt foarte bune pentru ascultat muzică de genul rap, hip-hop, dubstep, dar cu toate acestea, nu pot spune că Beats Solo 2 se aud rău ascultând un alt gen de muzică.

În final, pot spune că Beats se îndreaptă într-o direcție bună cu aceste îmbunătățiri aduse sunetului. Tot în concluzie, mai pot spune că Beats Solo 2 sunt o pereche de căști foarte bine construite, cu o calitate a sunetului foarte bună, și care arată extraordinar de bine. Totusi, dacă aveți urechi sensibile vă recomand să testați căștile înainte să le cumpărați. Nu cred că sunt făcute pentru toți dar cred că un utilizator normal de căști ar trebui să se bucure de ele.

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!