imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Baterii cu o performanță sporită cu 40%, incluse în curând în iPhone


Trebuie să recunoaștem faptul că Apple a avut dificultăți cu performanța bateriei în ultima vreme. Oricum, o inovație despre care s-a scris recent ar putea extinde viața lor astfel încât ar putea exista baterii cu o performanță sporită cu 40%. Și nu sunt schimbări majore de realizat.

Acum ceva timp, am vorbit despre aceste revoluții ale bateriilor, fiind subiecte care au fost dezbătute frecvent în media. Cea mai recentă inovație despre care s-a vorbit ar putea fi aproape de realitate decât elementele care au indicații precum „Bateria magică care întrece toate legile fizicii” sau ceva de genul.

Bateriile care sunt folosite în prezent funcționează cu tehnologia Li-ion. În acest caz anodul -încărcarea negativă – este realizat din grafit, ceea ce reprezintă o alegere potrivită pentru că este un material durabil. Dar schimbarea grafitului cu silicon ar însemna o mai mare capacitate, care ar ocupa tot atâta spațiu. Este o poveste mult prea bună pentru a fi adevărată pentru că în mod evident există un DAR în ea. Durata de viața a anozilor din silicon este mult mai mică decât cea a grafitului.

Acest lucru nu este de ajuns pentru Sila Nanotechnologies pentru a înceta să încerce. Ei au realizat că dacă găsesc proporția exactă de aliere dintre cele două materiale menționate, atunci se poate realiza un compromis. Acest lucru înseamnă creșterea capacității cu un procent situat între 20 și 40% fără să înrăutățim durata de viață a anodului – și apoi a bateriei -.

Până acum noi nu am putut trece prin ceea ce înseamnă de fapt revoluția bateriei. Pentru a fabrica acești anozi speciali, se cere doar o schimbare minoră privind metoda actuală și nu este nevoie să facă nimic special sau investiții imense.

La Sila, asigurăm următoarea generație de materiale din care sunt realizate bateriile, care le va îmbunătăți capacitatea de stocare a energiei, fără să fie vorba despre o schimbare a modului de fabricare și care este și eficientă economic atunci când vorbim despre producția în masă – a spus Gene Berdichevsky, CEO al Sila Nano într-una dintre declarațiile sale.

Și acest lucru nu este totul. Sila lucrează la proiectarea și testarea bateriilor, dar o altă companie, Amperex Tehnology plătește pentru asta. Se poate ca numele acesta să nu vă sune cunoscut, dar Amperex Technology produce bateriile pentru iPhone, iPad și alte dispozitive Apple. Dacă cercetarea și dezvoltarea vor decurge bine în continuare și colaborarea dintre Sila și Amperex va continua, atunci sigur vor continua să reprezinte o opțiune viabilă pentru Apple.

Un lucru amuzant este faptul că Amperex furnizează bateriile și pentru produsele competitorului, adică pentru Samsung, iar asta ar putea crea o competiție reală între cele două mari companii.

Sursa: Cult of Mac

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.