facebookCover

Bateria iPhone-ului se descărcă prea repede?

#Noutăți
2016. 02. 10.

Anul trecut au existat tot felul de discuții despre faptul că aplicația Facebook de iOS avea diferite bug-uri care duceau la o epuizare rapidă a bateriei. Între timp, compania a actualizat de mai multe ori aplicația, încercând astfel să rezolve această problemă. Totuși, un jurnalist și-a adus aminte de acest subiect și s-a hotărât să testeze dacă problemele chiar au fost soluționate.

Rezultatele obținute în urma experimentului jurnalistului de la The Guardian sunt destul de spectaculoase. Acesta a constat că economisește 15 procente din baterie zilnic, în condițiile în care a înlocuit utilizarea aplicației Facebook cu accesarea rețelei de socializare cu ajutorul Safari.

facebook_iOS

Experimentul propriu-zis a constat în utilizarea unui iPhone 6s Plus pe care l-a folosit, timp de o săptămână, la accesarea Facebook-ului cu ajutorul aplicației de iOS, notând zilnic la ora 22:30 procentul de baterie rămas disponibil. În decursul următoarei săptămâni, el a accesat site-ul de socializare folosind browser-ul Safari şi a înregistrat aceleaşi date, la aceeași oră. În ambele săptămâni a încărcat iPhone-ul peste noapte până la ora 7:30. În aceste condiții a obținut rezultatele menționate.

Pentru a se asigura că nu este vorba despre un fenomen nereprezentativ, jurnalistul a mai rugat câțiva utilizatori de Facebook să facă același test, iar ei au obținut rezultate similare, confirmând astfel concluziile sale.

În plus, dacă optați pentru varianta de a nu mai folosi aplicația iOS, aveți și avantajul de a mai elibera și spațiul de stocare ocupat de aceasta pe dispozitiv. Puteți realiza o economie de aproximativ 500 MB, aplicația având o dimensiune de 111 MB, iar restul fiind spațiul ocupat de cache-ul aplicației.

facebook_batt

Jurnalistul a lăudat varianta pentru mobil a Facebook, menționând ca principal „inconvenient” doar faptul că opțiunea „Share to” nu este disponibilă, fiind nevoie să posteze manual pozele de pe alte site-uri. Cealaltă funcționalitate căreia i-a simțit lipsa este aceea de „Instant Articles”, selecția unui articol din newsfeed-ul Facebook deschizând articolul respectiv într-un nou tab Safari.

Concluzia pe care am tras-o în urma rezultatelor experimentelor jurnalistului este faptul că, pentru un utilizator ocazional de Facebook pentru care o economie a bateriei este însemnată, dar și pentru posesorii de iPhone de 16 GB, pentru care economia de spațiu de stocare este importantă, varianta de a dezinstala aplicația Facebook de iOS de pe propriul dispozitiv și accesarea rețelei de socializare cu ajutorul browser-ului este o opțiune foarte bună. Cel puțin până când cei de la Facebook vor reuși să optimizeze această aplicație în așa fel încât să obțină rezultate comparabile.

source: The Guardian