imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Bang & Olufsen BeoPlay A2


Produsele Bang & Olufsen foarte rar pot trece neobservate, prototipuri sau modele iconice ale brandului au fost prezentate în toate tipurile de filme și emisiuni de televiziune, deoarece acestea sunt incredibil de distincte și memorabile, atunci când împrumută sensul său scandinav cu design minimalist de calitate premium la un difuzor portabil Bluetooth, știi că va fi deosebit.

Cu toții știm faptul că Bang & Olufsen este brandul destinat “specialiștilor”, cei care folosesc produsele companiei, știu ce înseamnă muzica, sunetul, și redarea pieselor la calitate maximă, indiferent de volumul la care sunt ascultate.

BeoPlay A2 are un design deosebit, format din învelișul de polimer curbat, alături de cureaua din piele de înaltă calitate și de panoul metalic, cu butoanele sale frumos prelucrate care oferă un produs premium plin de elegantă.

1

Design

Cele două lucruri pentru care brandul Bang & Olufsen este renumit sunt: sunetul clar și spectaculos și designul excelent, ambele se regăsesc în difuzorul A2.

2

BeoPlay A2 are un aspect modern, având o formă rectangulară formată dintr-un cadrul de aluminiu flancat de două grile de plastic detașabile, alături de o curea din piele premium, fiind unul dintre modelele excentrice ale brandului.

Un aspect interesant este faptul că poate fi transportată cu ușurință oriunde doriți, având posibilitatea de a purta difuzorul și peste umăr, folosind cureaua lungă.

Designerul modelului BeoPlay A2 este însăși Cecilie Mânz, unul dintre cei mai renumiți designeri de mobile din Danemarca.

Este un produs destinat celor care au o viață activă și am ținut cont de acest lucru atunci când am gândit designul. Nu există față și spate, zona superioară sau inferioară, doar omniprezența sunetului

spune Cecilie.

Caracteristici

Sistemul portabil cu o greutate de 1,1 kg este însuși esența portabilității, acesta se poate conecta prin bluetooth, oferind un sunet real de 360 de grade omni-directional, un amplificator clasa D cu o putere de 180 W și o autonomie a bateriei de 24 ore.

3

Cu o greutate de 2,43 kg și o dimensiune de 4,4cm x 14,2cm x 25,6cm, permite transportul în condiții foarte ușoare, iar faptul că poate fi atârnată și de perete poate fi un detaliu cu care nu se poate lăuda orice boxă portabilă.

BeoPlay A2 are două difuzoare, fiecare în parte alcătuit din: un woofer full range 3″, un passive bass radiator 3″, și un tweeter 3/4″, toate acestea împreună oferind un sunet perfect.

BeoPlay A2 funcționează admirabil. B & O exploatează dispersia largă în frecvențele joase, oferind un sunet în jurul marginilor difuzorului – cu toate că încă nu va primi explozia completă a sunetului dacă muchia subțire este îndreptată către tine.

Având în vedere faptul că dimensiunea acestui dispozitiv este mică, acesta are o putere uimitoare și un sunet de calitate. Un lucru interesant, pare a fi și faptul că, în momentul în care acesta colectează numărul maxim de dispozitive memorate, poate fi resetat ținând apăsat simultan butonul Bluetooth și butonul de alimentare mai mult de 3 secunde, iar în momentul în care îl redeschideți va fi din nou în modul de “împerechere “.

Un lucru de reținut ar fi că apropierea de un perete, va restricționa sunetul spațios.

Conectivitate

BeoPlay A2 este primul speaker din gama Bang & Olufsen care se bucura de o conexiune Bluetooth AptX, oferind o experiență de ascultare prin reducerea semnificativă a ratei de biți, fără a afecta calitatea audio. Se pot conecta două device-uri în același timp, și reține până la opt useri.

Poate fi creată și o legătură prin cablu, având suport auxiliar cu mufa Jack de 3.5 mm, iar ieșirea USB permite conectarea unui dispozitiv cum ar fi telefonul la boxa permițând încărcarea acestuia.

4

Bang & Olufsen pune la dispoziția utilizatorilor aplicația “ Beoplay App”. Aceasta este disponibilă gratuit în AppStore și este capabilă să conecteze două sisteme BeoPlay stereo. Aplicația dispune și de un egalizator de sunet presetat, iar utilizatorul poate comuta manual între cele 4 moduri disponibile cu ajutorul Tonetouch-ului.

Descriere

Speaker-ul BeoPlay A2 se poate găsi în 3 variante de culori: Burnished Gold, Camouflage Green şi Black.

Finisajul Black denotă simplitate, varianta Burnished Gold și Camouflage după părerea mea sunt ca o pată de culoare, dar indiferent de culoare, modelul este ușor de încadrat în orice decor . Un plus al dispozitivului îl poate da faptul că materialul din care este creat este rezistent la zgârieturi.

5

Partea de sus a sistemului portabil este alcătuită din panoul metalic care cuprinde cele trei butoane: on/off, bluetooth, și butonul de volum (+/-). Iar partea laterală este alcătuită din două grile de plastic detașabile care acoperă cele două difuzoare.

Concluzii

Merită achiziționat? Bineînțeles. Nu este tocmai ieftin dar dacă ai disponibili cei 1796 Lei cumpără-l liniștit și nu vei regreta, mai ales dacă ești o persoană care călătorește mult. Dacă întrebarea pe care ți-o pui este dacă raportul preț-performanță este mai bun decât, să zicem, la un difuzor Beats, atunci răspunsul este nu. Cel puțin nu dacă pentru tine designul și calitatea sunetului nu sunt foarte importante ci doar îți dorești un dispozitiv la care să asculți muzică. Eu însă aș alege A2 sau A1. Pur și simplu pentru că îmi plac mai mult decât oricare alte difuzoare similare.

Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!