imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Au apărut deja adaptoare lightning pentru căști


Un zvon apare tot mai des pe piața fanilor Apple: gigantul din Cupertino ar putea să renunțe la mufa audio Jack odată cu lansarea următorului său model de iPhone.

Astfel, în China au apărut primele imagini cu noi noile adaptoare Lightning la clasicul jack de 3,5 mm. Acestea ar permite construirea unui model de telefon mai subțire. Cel puțin asta afirmă site-ul japonez Macotakara, considerat drept o sursă de încredere, și care a publicat reclame ale unor produse Tama Electric care promovează adaptoare Lightning-jack 3,5 mm. Două dintre ele sunt dotate cu un port micro-USB.

Apple ar intenționa și el să își promoveze propria sa marcă „Lightning”. Mufa jack este un standard internațional creat în 1978. Dar Apple ar găsi acest standard prea mare ca dimensiuni, iar renunțarea la el ar permite noului model de iPhone să treacă sub pragul de 6,9 mm grosime – față de 7,08 mm pentru iPhone 6s.

lightning-jack-adapter
lightning-jack-adapter2

Conectorul Lightning mai are un avantaj: el permite ascultarea muzicii și încărcarea unor căști bluetooth simultan. Acest lucru ar presupune și implementarea unui model nou de baterie, care să facă posibilă încărcarea. Dispariția jack-ului ar mai permite un lucru pentru viitorul model de iPhone: etanșeizarea, în condițiile în care Apple tocmai a depus un brevet pentru îmbunătățirea rezistenței la apă.

În prezent, niciunul dintre aceste produse nu este certificat Apple. Noile accesorii marca Tama nu par să fie disponibile pentru achiziție deocamdată și nu sunt cotate cu niciun preț, astfel încât am putea trage concluzia că este vorba doar de un simplu concept.

Pe de altă parte, un alt zvon în comunitatea fanilor este acela că Apple ar putea dezvolta o pereche de căști cu fir, „EarPods Lightning”, care va fi lansată odată cu noul iPhone 7.

Lansarea noii generații de iPhone este așteptată pentru septembrie 2016. Analiștii estimează că prețul de pornire va fi același cu cel al unui iPhone 6s.

sursa: Appleinsider, The Verge, metronews

AWS3_curele
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!