us-army-rifleman-radio-iphone-cover

Armata SUA înlocuiește dispozitivele Android cu iPhone

#Noutăți
2016. 07. 19.

U.S. Army Special Operations Command renunță la telefoanele Android cu care era dotată pentru a le înlocui cu iPhone.

Site-ul deținut de Military.com, DoD Buzz, anunță hotărârea militarilor de a realiza această schimbare. Până acum militari primeau ceea ce se numea Android Tactical Assault Kit din care făcea parte un dispozitiv care ar fi fost o variantă a modelului Galaxy Note de la Samsung. Noul kit denumit iPhone Tactical Assault Kit va conține iPhone 6s. Deși armata încă nu a confirmat motivele pentru care doresc să facă această schimbare, sursa care a discutat cu cei de la DodBuzz le-a comunicat faptul că motivul principal este faptul că dispozitivele Android se blochează destul de des situație care nu poate fi rezolvată decât prin restartarea lor. Această restartare fiind o problemă reală în situații de pe câmpul de luptă, ducând la irosirea unui timp important ce poate afecta chiar șansele de supraviețuire ale combatanților, în timp ce iPhone-ul rulează “rapid și fără probleme”

us-army-Nett-Warrior-Rifleman-Radio

Aceeași sursă a mai comentat spunând că militarii au fost de asemenea impresionați de caracteristicile graficii oferite de iPhone descriind-o ca fiind “clară” și “incredibilă”.

Atunci când încearcă să ruleze în modul Split View pentru a vedea harta și feed-ul UAS, telefonul Android îngheață și nu actualizează ecranul și trebuie să fie repornit de multe ori, un proces irosește minute valoroase, a spus sursa.

“Totul este cursiv pe iPhone”, potrivit sursei. “Grafica este clară, de necrezut.”

us-army-Nett-Warrior-Rifleman-Radio2

Nu este pentru prima dată când armata SUA își dotează soldații cu produse Apple. În 2010 soldații aflați în misiune în Afganistan și Irak au primit iPod Touch-uri pe care erau instalate module ale limbilor folosite în zona de acțiune: araba irakiană, kurdă, dari și Pashto. De asemenea și iPad-urile au mai fost folosite de armată.

sursa: DoD BUZZ, iMore