imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple Watch la prima vedere


Lăsându-se așteptat cu nerăbdare timp de aproape un an de zile, Apple Watch ca produs a ridicat în jurul său un interes și o emulație crescânde, la cote nemaiîntâlnite de la precedenta lansare a unei noi categorii de produs marca Apple, și anume lansarea revoluționarului iPhone de acum aproape un deceniu. Aruncat în lupta corp la corp în arena destul de aglomerată a produselor de tip „wearables”, văzute ca fiind mai mult accesorii care completează utilitatea și nevoile produselor de bază de tip telefon, tabletă sau laptop, decât produse independente și de sine stătătoare, Apple Watch se distinge în primul rând prin design-ul „curat”, cu linii simple și suave, atenția aproape obsesiv-compulsiva la detalii, cât și nu în ultimul rand, integrarea de excepție cu iPhone și iCloud.

activity_large_2x

La prima vedere, Apple Watch se înscrie în tiparul ceasurilor de lux, pe măsură ce îl măsori din ochi, atenția căzându-ți pe materialele folosite la construcția acestuia, evident de calitate superioară, apoi pe îmbinările sticlă-metal și curea-ceas, fiind evidente atât precizia măsurătorilor, cât și o tehnica metalurgică desăvârșită. Butonul și “coroana digitală” folosite la navigarea și controlul ceasului au un „click” bine definit și par destul de solide astfel încât să te poți bucura multă vreme de noua achiziție.

În momentul în care îl aprinzi prima dată, toate asemănările cu un ceas digital obișnuit sau unul mecanic de lux trec în plan secund, lăsând display-ul retina superb să se desfășoare și să își spună propria poveste. Geamul exterior poate fi configurat fie din sticlă întărită mecanic de tip „ion-glass”, fie din safir, depinde de modelul ales. Și că tot a venit vorba de modele, Apple Watch este disponibil în trei configurații de bază: Apple Watch Sport, Apple Watch și Apple Watch Edition. Ultimul este și cel mai scump din punct de vedere al prețului, carcasa acestuia fiind construită în întregime dintr-un aliaj de aur de 24 de karate, patentat de către Apple, cu mult mai rezistent la deformări decât aliajele obișnuite din care sunt confecționate bijuteriile. Pairingul cu telefonul este aproape floare la ureche, bazat pe o alăturare de tip QR Code, după care, depinzând pe viteza conexiunii de internet a telefonului cu care se face împerecherea ceasului, acesta din urmă va începe să își descarce toate aplicațiile instalate deja pe telefon pentru care exista corespondent compatibil cu sistemul de operare Watch OS, cât și să configureze aplicațiile native pentru prima utilizare. Pentru oricine a folosit deja un iPhone sau un iPad, întregul proces va fi unul extrem de familiar.

apple_watch_trio_medium_2x

Apple Watch vine cu o multitudine de curele ce se pot schimba foarte ușor printr-un mecanism de tipul „push-and-slide”, îmbinarea și prinderea pe încheietura mâinii fiind realizată magnetic sau clasic, ca în cazul curelelor de ceas cu cataramă și cui, cu care suntem toți atât de obișnuiți. De asemenea, sunt disponibile două mărimi, una de 38 de mm, iar alta de 42. Revenind la structura ceasului în sine, pe spatele sau, în zona de contact cu pielea, se regăsesc majoritatea senzorilor ce acționează ca și metodă de colectare a datelor și indicilor privind starea corpului purtătorului și a diferiților parametrii metabolici.

watch_10_large_2x

Putem aminti aici senzorul care înregistrează bătăile inimii, care prin integrarea cu funcțiile iPhone și accesul la aplicația Health, precum și strânsa comunicare cu coprocesorul M9, dedicat funcțiilor de mișcare, poate transmite în timp real serviciilor medicale și de urgență starea ta de sănătate, aceștia putând intervenii mult mai eficient în a-ți acorda asistența necesară, sau de ce nu, chiar a-ți salva viața.

MLDW2_FV101 MLLA2_FV201

Încărcarea acumulatorului intern este realizată prin inducție magnetică, cu un încărcător ce se prinde de corpul ceasului printr-un sistem asemănător celui de tip Magsafe, prezent de ceva vreme la MacBook Air și MacBook Pro. Și că tot veni vorba de acumulator, durata medie de viață a bateriei este undeva la 18 ore, timp suficient pentru a te bucura întreaga zi de noul tău Apple Watch, înainte de a îl așeza noaptea pe noptieră și a îl pune la încărcat. La performanțele bateriei pun umărul și soc-ul Apple S1, care distribuie într-un mod eficient energia către toate componentele ceasului, fiind capabil nu numai să se înfrupte cu sete, cât să și „soarbă” din baterie, atunci când nevoia o cere. Display-ul cu tehnologie AMOLED, care ține aprinși doar pixelii care sunt necesari pentru afișarea imaginii, dându-le timp să se odihnească celor care nu sunt utilizați, își aduce de asemenea aportul la o durata extinsă a bateriei și la o utilizare inteligentă a întregului mecanism.

Disponibil oficial în cele din urmă și în România, Apple Watch vine la iSTYLE însoțit de aceeași prezentare și de aceleași accesorii, ca și în magazinele Apple. Te așteptăm cu drag în magazinele noastre pentru a îl admira pe viu, consultanții noștri fiind gata să îți ofere tot suportul de care ai nevoie, fie că vrei să faci o programare pentru a testa „pe pielea ta” cum îți vine cu el la mână, fie că vrei să îți achiziționezi o nouă curea care să îți completeze look-ul personal, pentru ceasul tău deja achiziționat.

Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!