imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple Watch este cel mai precis fitness tracker


Un studiu recent a constatat că Apple Watch este cel mai exact dintre dispozitivele fitness tracker pentru încheietură atunci când vine vorba despre măsurarea parametrilor urmăriți. Studiul a fost realizat de o clinică medicală din SUA.

De la lansarea sa, Apple a insistat mai ales pe faptul că Apple Watch te ajută să ai un stil de viață sănătos. Acest lucru este posibil pe baza datelor pe care Apple Watch le obține despre noi cu ajutorul senzorilor. Informațiile sunt prelucrate de software pentru ca apoi să primim cel mai adecvat sfat sau un plan pe care să-l urmăm.

apple-watch-smartphone-mobile-devices-ss-19201

Precizia acestor senzori a fost subiectul cercetării întreprinse de Cleveland Clinic ale cărei rezultate au apărut în publicația medicală JAMA Cardiology. De ce într-o revistă de cardiologie? Pentru că asupra acestor senzori care măsoară ritmul cardiac și-au concentrat atenția cercetătorii.

20150405-apple-watch-first-generation-15.0

Astfel, au fost comparate mai multe dispozitive de încheietură: Fitbit Charge HR, Apple Watch, Mio Alpha și Basis Peak. Studiul a fost realizat pe 50 de pacienți, iar ca referință au fost folosite măsurători EKG realizate în diferite situații: în timp ce pacienții se relaxau, mergeau și în timp ce alergau.

zova

Rezultatele au vorbit de la sine, doctorul Gordon Blackburn, unul dintre cei care au realizat studiul și directorul centrului de reabilitare cardiacă a clinicii din Cleveland, rezumând concluziile astfel: dintre dispozitivele pentru încheietură, Apple Watch a avut o acuratețe de peste 90% a măsurătorilor, în timp ce unele dintre celelalte dispozitive au avut rezultate în zona de 80%.

Ceea ce am observat a fost faptul că toate dispozitivele au făcut o treabă bună atunci când pacienții erau în repaus, dar, imediat ce am intensificat activitatea fizică a pacienților, am observat variații din ce în ce mai mari. (…) La niveluri mai ridicate de activitate, o parte a dispozitivelor au realizat măsurători foarte incorecte.

a mai adăugat acesta.

zova

Rezultatele pentru fiecare dispozitiv nu sunt prezentate defalcat pe fiecare tip de efort, ci doar ca medie.
Apple nu a comentat rezultatul cercetării, dar cei de la Fitbit au emis un comunicat în care spuneau:

Trackerele Fitbit nu sunt destinate să fie folosite ca dispozitive medicale. Spre deosebire de benzile pectorale, dispozitivele pentru încheietura mâinii sunt destinate vieții de zi cu zi, oferind o monitorizare a ritmului cardiac timp de până la câteva zile fără reîncărcare (spre deosebire de doar două ore în cazul echipamentelor medicale) pentru a oferi o imagine mai mult informativă a tendințelor generale de sănătate și de fitness.

sursa: 9To5Mac, AppleInsider

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!