imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple va trebui să deschidă data center-uri în China


O nouă lege pentru cybersecurity care fost adoptată luni de parlamentul chinez obligă marile companii care operează pe teritoriul chinez să păstreze datele pe servere din China și să asigure accesul organizațiilor guvernamentale la datele pe care aceștia le dețin.

Mare parte a reglementărilor era deja aplicată de guvernul chinez, dar formalizarea lor sub formă de lege este și mai îngrijorătoare. Legea a fost adoptată de parlamentul chinez în ciuda obiecțiilor trimise prim-ministrului chinez Li Keqiang de companii importante la nivel global (printre care și Apple, evident) care operează și în China.

1

Sunt companii care deja colaborează cu guvernul chinez, ca de exemplu Microsoft, dar rămâne de văzut ce soluții vor adopta companii precum Apple, care pun foarte mare preț pe securitate și asigurarea confidențialității datelor utilizatorilor lor. Probabil că nici nu se poate pune problema unei opoziții așa cum Apple a manifestat în SUA la adresa cererii FBI-ului de a decripta datele de pe iPhone-ul unuia dintre atacatorii de la San Bernardino.

Oficialii chinezi susțin că noua lege nu va afecta activitatea companiilor străine care operează pe teritoriul țării lor.

China este o putere în ceea ce privește internetul și, în această calitate, este și una dintre țările care se confruntă cu cele mai mari riscuri de securitate pe internet. Din această perspectivă are nevoie urgentă să stabilească și să îmbunătățească legislația privind securitatea rețelelor.

Aceasta a fost declarația lui Yang Heqing, un oficial al Congresului Național al Poporului.

2

Nu doar corporațiile care au operațiuni în China au protestat și sunt îngrijorate de această nouă lege, ci și organizații care se luptă pentru drepturile omului. Aceștia și-au manifestat îngrijorarea că noua lege va înrăutăți situația, într-o țară oricum cunoscută pentru unul dintre cele mai sofisticate sisteme de cenzură online consacrat în afara Chinei ca „Marele Firewall”.

În ciuda îngrijorărilor manifestate de corporații și organizațiile militante pentru drepturi în ultimul an, autoritățile chineze au continuat cu promulgarea acestei legi excesiv de restrictivă fără a-i aduce modificări semnificative.

Este de urmărit cum vor reacționa marile corporații la noua lege, China fiind totuși o piață enormă de desfacere, ceea ce face opțiunea de a te retrage de acolo pur și simplu nerealistă.

sursa: Reuters

iPad Pro Vestitorii Primaverii
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!