imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple va avea un sediu nou la Londra


Se pare că cei de la Apple nu s-au speriat de Brexit. Compania se va muta în 2021 într-un nou sediu la Londra, într-una din clădirile emblematice ale capitalei britanice.

Este vorba despre Battersea Power Station, clădire abandonată în 1983 atunci când a încetat să mai furnizeze energie electrică Londrei. Amplasată pe malul sudic al râului Tamisa, care străbate capitala insulară, fosta centrală electrică are și o valoare culturală foarte mare, ea fiind proiectată de Sir Giles Gilbert Scott în stilul art deco, și fiind foarte prezentă în cultura britanică. Structura sa, cu cele patru turnuri ale sale, apare pe coperta albumului din 1977, Animals, al celor de la Pink Floyd.

Pink Floyd - Animals

Prima apariție a sa datează însă din 1936 când apare în filmul „Sabotage” al celebrului regizor Alfred Hitchcock. La vremea aceea doar una din cele trei clădiri, care aveau să facă parte din structura finală a centralei era funcțională, cea de-a doua se afla încă în construcție. Au urmat numeroase alte apariții cum ar fi cea din filmul “The Meaning of Life” al celor de la Monty Pyton, sau în Batman – “The Dark Knight”, în ecranizarea romanului “1984” realizată de Michael Radford, sau în filmul „Children of Men”.

Apple - Battersea Power Station
Apple – Battersea Power Station

Clădirea se află la ora actuală în posesia unui consorțiu malaezian care a demarat deja renovarea clădirilor, urmând să o transforme în spații pentru birouri, magazine și apartamente de lux. Aceasta este cea de-a patra tentativă de salvare a clădirii și se pare că va reuși.

Apple - Battersea Power Station
Apple – Battersea Power Station

Apple va ocupa ultimele șase etaje ale clădirii, un spațiu de aproximativ 46 500 metri pătrați. Mutarea este programată pentru anul 2021, iar planul celor de la Apple este de a-și muta acolo toți angajații din centrele sale aflate la ora actuală în mai multe locații din Londra.

Apple - Battersea Power Station
Apple – Battersea Power Station

Suntem nerăbdători să deschidem noul centru Apple de la Londra în locația Battersea power station în 2021. 1400 de angajați Apple din birourile pe care le avem acum în Londra se vor muta în această nouă reamenajare a uneia dintre cele mai emblematice clădiri din Londra. Este o oportunitate fantastică să avem întreaga echipă lucrând și colaborând în aceeași locație și în același timp să contribuim la relansarea unei zone pline de istorie.

Apple - Battersea Power Station
Apple – Battersea Power Station

Nu este surprinzător deloc faptul că guvernul britanic a întâmpinat cu mare bucurie implicarea celor de la Apple în acest important proiect. Acesta este cel mai mare proiect de închiriere de spații de birouri din ultimii 20 de ani, Apple închiriind așa cum spuneam mai sus mai mult de 46 de mii de metri pătrați, adică aproximativ 40% din tot spațiul disponibil.

Apple - Battersea Power Station
Apple – Battersea Power Station

Sediul european al Apple va rămâne în continuare în Cork, Irlanda.

sursa: The Verge

ASW3_Aprilie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!