AppleMusicWWDC-cover

Apple va actualiza Apple Music la un an de la lansare

#Noutăți
2016. 05. 05.

Serviciul de streaming de muzică al Apple va suferi modificări începând cu luna iunie, atunci când compania va lansa o versiune modificată a acestuia la conferința anuală a dezvoltatorilor (WWDC). Planurile nu sunt încă publice însă sursele spun că Apple va schimba interfața Apple Music pentru a o face mai intuitivă. În plus, compania vrea să integreze mai bine serviciile de streaming și download și să își extindă serviciul de radio online.

Deși conform datelor prezentate de Tim Cook atunci când a prezentat rezultatele financiare Apple ale ultimului trimestru a anunțat că Apple Music a ajuns la 13 milioane de utilizatori plătitori, probabil se doresc rezultate și mai bune. Reamintim că Apple Music a fost lansat anul trecut la conferința dezvoltatorilor, dar părerile au fost împărțite.

De la stânga: Ian Rogers, care a părăsit deja Apple, Luke Wood, conduce Beats headphones, Trent Reznor; Jimmy Iovine și Dr. Dre, în 2013 (sursa: Bloomberg)
De la stânga: Ian Rogers, care a părăsit deja Apple, Luke Wood, conduce Beats headphones, Trent Reznor; Jimmy Iovine și Dr. Dre, în 2013 (sursa: Bloomberg)

Dezvoltarea noii interfețe a serviciului este în sarcina unei echipe din care fac parte Robert Kondrik, directorul de conținut, și Trent Reznor, solistul Nine Inch Nails. Bineînțeles că echipa lui Jony Yve s-a implicat și a oferit sfaturi referitoare la noul aspect al serviciului.

Cel mai probabil, Tim Cook mizează pe serviciile de tipul Apple Music pentru a crește veniturile companiei, în special pe fondul preocupărilor referitoare la scăderea vânzărilor iPhone.

Rămâne să așteptăm până în iunie pentru a putea vedea cum se va schimba serviciul și dacă va reuși această actualizare să rezolve problemele enunțate de utilizatori și analiști.

“Dacă ar fi să îl comparam cu YouTube, Pandora și Spotify, Apple nu are o cotă de piață uriașa. Nu cred că au ajuns încă în acel punct. Este devreme.” declara Russ Crupnick, analist la MusicWatch.

Conducerea Apple s-a declarat optimistă în ceea ce privește noua interfață a serviciului și precizează că echipa lucrează foarte bine împreună, spun sursele Bloomberg. Apple a continuat să investească în Apple Music, în acest moment lucrând la extinderea noului serviciu peste 1000 de oameni.

sursa: Bloomberg, The Verge