imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple se apropie de pragul de un miliard de iPhone vândute în întreaga lume


Apple se apropie de momentul în care va vinde un miliard de exemplare de iPhone, o realizare rară pentru orice companie care produce aparate electronice de consum și care subliniază, notează Financial Time, gradul de maturare la care a ajuns piața smartphone.

Analiștii Wall Street consideră că acest prag este aproape de a fi atins, în condițiile în care Apple, care se pregătește să anunțe rezultatele pentru trimestrul III, ar putea înregistra vânzări de 40 de milioane de aparate iPhone. În acest fel, vânzările de iPhone vor însuma, până la finele lunii iunie, 987 de milioane de exemplare.

În condițiile în care analiștii se așteaptă ca alte 40 de milioane de unități să fie vândute în trimestrul curent-sau un ritm de 13 milioane de aparate pe lună-exemplarul cu numărul un miliard ar putea să fie vândut chiar săptămâna viitoare, dacă acest lucru nu s-a întâmplat deja.

b7b98b14-51ab-11e6-9664-e0bdc13c3bef

Jumătate din numărul de aparate iPhone a fost vândut în ultimii doi ani.

La început, puțini observatori au pariat pe un astfel de succes. Ei (liderii Apple) au reușit să creeze o piață de masă cu un singur produs

spune Ian Fogg, analist la IHS, pentru cotidianul economic Les Echos.

iPhone, adevărata locomotivă a Apple în ultimii aproape zece ani, a fost desemnat în luna mai ca fiind cel mai influent gadget de pe planetă de către revista Time. „Apple a fost prima societate care a pus un computer adevărat în buzunarul a milioane de oameni”, scria celebra revistă americană.

În ianuarie 2015, directorul gigantului din Cupertino, Tim Cook, afirmă că în fiecare oră sunt vândute 34.000 de exemplare de iPhone.

sursa: Financial Time, Les Echos

iPadFinantare_Aprilie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!