imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple reușește să își majoreze cota de piață la tablete, chiar și într-o piață în declin


Tabletele Apple, iPad-urile, au reușit să își majoreze cota de piață în ultimul trimestru comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut chiar și într-un mediu în care vânzările globale se reduc de la an la an, potrivit unui studiu publicat în urmă cu o zi și citat de site-ul iTechPost.

În ansamblu, producătorii de tablete au reușit să vândă, la nivel mondial, 43 de milioane de unități în trimestrul trei al acestui an, respectiv cu 14,7 la sută mai puțin decât cifrele înregistrate în urmă cu un an.

Aceste evoluții vin pe fondul creșterii vânzărilor de aparate cu tastatură detașabilă foarte ieftine, cum este cazul unor producători precum RCA, care au inundat piața cu produse sub 200 de dolari, arată studiul IDC.

Din nefericire, multe dintre aceste aparate cu preț redus oferă de asemenea utilizatorilor experiențe de slabă calitate

arată Jitesh Ubrani, analist la IDC.

Businesswire notează că modelele iPad Air și Mini au fost cele mai cumpărate, deținând o pondere de peste două treimi din totalul livrărilor Apple în acest trimestru analizat. Iar în ciudă faptului că livrările de tablete Apple au scăzut cu 6,2 la sută în cifre analizate, veniturile generate de vânzarea de tablete iPad s-au menținut la același nivel în perioadă iulie-septembrie, grație veniturilor generate de iPad Pro.

În trimestrul trei, Apple a livrat 9,3 milioane de tablete, ajungând la o cotă de piață de 21,5 la sută.

Pe locul doi în ceea ce privește numărul de tablete vândute se află rivalii de la Samsung, cu 6,5 milioane de unități și o cotă de piață de 15,1 la sută.

Ei sunt urmați de Amazon.com, cu 3,1 milioane de unități și o cotă de piață de 6,3 la sută.

itechpost speculează că, în condițiile în care Apple nu a anunțat niciun model nou de iPad la ultima conferința de presă, fie gigantul din Cupertino așteaptă primăvară pentru acest lucru, fie pur și simplu a decis să acorde o importantă mai redusă acestui produs, în condițiile în care piața este în declin de mai multe trimestre.

sursa: iTechPost

AWS3_curele
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!