imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple renunță la aplicația New York Times din China


Apple a luat decizia de a renunța la aplicația New York Times din China, compania răspunzând astfel unei solicitări din partea autorităților chineze. Mutarea vine pe fondul unui conflict mai vechi dintre publicația americană și statul chinez, cunoscut pentru politicile sale drastice de cenzură pe internet.

Guvernul chinez a început să blocheze site-urile New York Times începând cu anul 2012, după ce publicația a postat o serie de articole referitoare la averea familiei prim-ministrului Wen Jiabao.

Apple a scos aplicațiile New York Times în limba engleză și în limba chineză pe data de 23 decembrie din App Store-ul chinez.

De ceva vreme, aplicația New York Times nu a putut să afișeze conținut pentru majoritatea utilizatorilor din China și am fost informați că aplicația încalcă reglementările locale. Ca urmare, aplicația a trebuit să fie dată jos de pe App Store-ul din China. Atunci când situația se va schimba, App Store va oferi din nou aplicația New York Times.

– a explicat Fred Sainz, purtător de cuvânt al Apple.

Cererea autorităților chineze de a elimina aplicațiile noastre face parte dintr-o încercare mai extinsă de a preveni cititorii din China să acceseze știri independente prin intermediul New York Times din țara respectivă, acoperirea subiectelor nefiind diferită de jurnalismul pe care îl practicăm în orice altă țară a lumii.

a declarat Eileen Murphy, purtător de cuvânt al New York Times.

Cererea statului chinez pare să fi fost făcută în baza anumitor reglementări emise în iunie 2016. Acestea spun că aplicațiile „nu se pot angaja în activități interzise de legi și reglementări, cum ar fi punerea în pericol a securității naționale, perturbarea ordinii sociale și încălcarea drepturilor și intereselor legitime ale altora”.

Muzeul Național din Beijing
Muzeul Național din Beijing

Partidul Comunist controlează puternic mass-media din China, deținând unul dintre cele mai sofisticate sisteme de cenzură pe internet. Legea din China interzice publicarea de „informații dăunătoare” online.

Aplicația New York Times este în continuare disponibilă în App Store-urile din Hong Kong și Taiwan, dar pentru a o putea descărca utilizatorii au nevoie de un card cu o adresă de facturare situată în afara Chinei. Aplicațiile de cuvinte încrucișate, precum și cele de realitate virtuală, oferite de New York Times, rămân în continuare disponibile și în China.

Cititorii din China vor putea accesa în continuare publicația New York Times folosind un software care ocolește firewall-ul guvernului chinez.

sursa: New York Times

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!