imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple, regele inovației?


Conform unui studiu Price Waterhouse, Apple este la ora actuală una dintre cele mai inovative companii.

Mai mult decât atât, au fost și în ultimii șase ani. Este puțin ciudat să scrii asta, compania din Cupertino având în ultima vreme atât momente bune cât și unele mai puțin fericite. Începând de la faptul că MacBook Pro-urile abia lansate nu au noile procesoare Kaby Lane, ca să continue apoi cu faptul că nu avem nici un model cu 32 GB de RAM. Unii au fost nemulțumiți și de Touch Bar, iar alții își doresc ca Apple să producă propriile monitoare. Nici porturile Thunderbolt – USB-C nu au scăpat de critici.

“Așa arată marele ecosistem? Nu pot nici să-mi conectez telefonul la laptop …” – scria unul dintre cititori.

Pe lângă toate acestea, nu au fost lansate nici modele noi de iMac sau Mac Pro, MacBook Air-urile par a fi și ele ca și ieșite din gamă. Pentru mulți, asta ar putea fi picătura care umple paharul.

Deci, inovație! Acest cuvânt pe care l-am tot repetat cu toții pe vremea când Steve Jobs ținea frâiele Apple și care, în opinia multora, acum nu mai este reprezentativ pentru companie. Este adevărat că Apple a avut câteva soluții de-a dreptul de neînțeles. Spre exemplu, din punctul nostru de vedere, poziția portului de încărcare la Magic Mouse 2 este foarte prost aleasă, asta ca să nu mai menționăm Smart Battery Case-ul. Sunt câteva “pete” pe imaginea companiei de care probabil nici Johnny Ive nu este prea mândru.

De curiozitate ne-am uitat să vedem care este definiția internetului pentru inovație. Un lucru nou pe care l-am observat cu această ocazie este faptul că vorbim despre 4 tipuri de inovație, deși în mod normal ne-am obișnuit să vorbim doar despre inovația de produs. Aceasta este definiția pe care am întâlnit-o de cele mai multe ori:

Inovația de produs înseamnă introducerea unui produs sau serviciu care este nou sau semnificativ îmbunătățit – în ceea ce privește caracteristicile sau funcționalitățile. Asta include descrierile tehnice pentru dezvoltatori, componentele și resursele, software-ul built-in, ușurința în utilizare, sau orice alte caracteristici funcționale.

Apoi ne-am gândit la produsele Apple care s-ar potrivi aici. Primele care ne-au venit în minte au fost Touch ID-ul, Force Touch-ul și Touch Bar-ul. Aceste trei lucruri sunt unice și utile utilizatorilor.

Nimeni nu este niciodată perfect, dar poate măcar încerca să fie cât mai bun. Apple este o companie care nu se dă niciodată bătută în această luptă de perfecționare. Asta o dovedesc și cifrele. Conform studiului de care vorbeam mai devreme, denumit “2016 Global Innovation 1000”, Apple a cheltuit cel mai mare buget pentru cercetare și dezvoltare în ultimii șase ani. Numai anul trecut a cheltuit 8,1 miliarde de dolari, depășind astfel atât bugetul cheltuit de Google cât și pe cel al celor de la Samsung.

Un alt aspect important este faptul că Apple a obținut și cele mai mari venituri din această investiție, sau va obține, fiind puțin probabil ca toate cele opt miliarde să fi fost cheltuite doar pentru noile MacBook Pro-uri sau iPhone 7. Probabil mai sunt și alte lucruri în pregătire.

Este bine-cunoscut faptul că vor deschide un nou centru de cercetare și dezvoltare în Japonia anul acesta. Foarte probabil este ca o mare parte a fondurilor despre care vorbeam să fi fost investite în cercetări legate de inteligența artificială sau de realitatea augmentată, sau de ce nu, în ceva complet nou. Și dacă vor obține rezultate, pe baza acestora vor putea foarte bine spune că sunt regii inovației. Mașini? Case inteligente? Cine știe ce ne pregătesc …

sursa: Apple World Today

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!