imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple primește undă verde pentru construcția unui centru de date în Irlanda


Apple a primit undă verde pentru construirea unui centru de date cu o suprafață de 197 de hectare pe coasta de vest a Irlandei, anunță publicația Business Insider.

Acordul a fost semnat miercuri de An Bord Pleanála, o comisie independentă care judecă apelurile făcute în fața deciziilor autorităților locale de planificare, după ce au existat mai multe plângeri din partea locuitorilor și a oamenilor de afaceri locali. Aceștia erau îngrijorați, printre altele, de impactul asupra naturii sau de sursele de energie care vor alimenta centrul.

Comisia a decis, analizând plângerile, că acest centru va oferi o puternică susținere pentru economia locală, dar a impus și o serie de condiții suplimentare. Printre acestea figurează reducerea spațiilor alocate parcărilor, replantarea arborilor distruși, limitarea nivelului de zgomot sau îngroparea tuturor cablurilor externe.

Deocamdată, Apple a primit permisiunea de a construi un singur centru de date, dar speră că în următorii 10-15 ani să construiască opt astfel de centre. Pentru fiecare nou centru, gigantul din Cupertino va trebui să primească aviz din partea comisiei de planificare.

Centrul de date va fi construit în mijlocul unei păduri, lângă micul oraș Athenry, iar la construcția sa vor lucra peste 200 de oameni. El va fi amplasat pe un teren folosit de compania forestieră de stat Coillte pentru creșterea arborilor exogeni. Apple va folosi doar energii regenerabile pentru operarea locației și a anunțat că va reface arborii nativi în pădurea Derrydonnell.

irish-apple_data_centre

Acest centru va fi folosit pentru a stoca datele utilizatorilor europeni și pentru a oferi servicii de consiliere pentru servicii precum iTunes Store, App Store, iMessage, Maps sau Siri.

Inițial, producătorul iPhone își propusese ca centrul să fie operațional la începutul anul 2017, dar se pare că ținta va fi amânată, având în vedere că nu au început încă lucrările de construcții.

Dintre cei 18.300 de angajați pe care Apple îi are în Europa, 5.500 se află în Irlanda, care este și cartierul general european al gigantului IT. Compania a anunțat că dorește să angajeze alți 1.000 de oameni în Irlanda în anul 2017.

Pe insulă și-au mai construit centre de date Google, Microsoft și Amazon, iar Facebook intenționează același lucru.

Apple are în vedere construirea unui centru de date și în Danemarca.

sursa: UK Business Insider, 9to5Mac

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!